Το θέμα της αναθεώρησης του χρονοδιαγράμματος των αποκρατικοποίησεων θέτει η Δημοκρατική Συμμαχία. Σε ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνεται ότι, πρώτη η Δημοκρατική Συμμαχία μίλησε για τεράστιας σημασίας πολιτικό θέμα και πως η σχετική συζήτηση του Εύαγγελου Βενιζέλου με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε, δικαιώνει τις θέσεις της.
Παράλληλα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι το κόμμα έπεισε για τη θέση αυτή τους Ευρωπαίους Φιλελευθέρους η ΚΟ των οποίων υιοθέτησε από τα μέσα Ιουνίου ότι "το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων πρέπει να επανασχεδιαστεί έτσι ώστε να μην καταλήξει σε υπερβολικά γρήγορες πωλήσεις της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, που θα πλήξουν τόσο την Ελλάδα όσο και τις δανείστριες χώρες (που θα λάβουν λιγότερα για τα δάνεια που έχουν δώσει). Αυτό μπορεί καλύτερα να επιτευχθεί αν οι πωλήσεις -ιδίως της ακίνητης περιουσίας- υλοποιηθούν σε περισσότερο χρόνο (π.χ. 7 αντί 5 χρόνια) και τα έσοδα χωρίζονται συμβατικά από την αρχή μεταξύ της ελληνικής πολιτείας (σ.σ. για πραγματοποίηση επενδύσεων) και τις δανείστριες χώρες".

Επίσης σημειώνει, ότι πρόκειται για παράλογο χρονοδιάγραμμα "που ξεκίνησε από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος ισχυρίστηκε στο Ζάππειο1 ότι μπορούν να βρεθούν 50 δισ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε δύο χρόνια".

"Είναι εθνικής σημασίας υπόθεση να πείσουμε την Ευρώπη να αναθεωρήσει το χρονοδιάγραμμα αυτό, τόσο για να επιτύχουμε καλύτερες τιμές όσο και για να αποφύγουμε αναίτια διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης", καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.