current views are: 4

12 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση07:00

Η «σαλαμοποίηση», το πολιτικό τζόκερ του ΣΥΡΙΖΑ και η κοινωνική συμμαχία της ΝΔ

Στη σκληρή αντιπολιτευτική κριτική και στο αίτημα για εκλογές, με ταυτόχρονη παρουσίαση του γαλάζιου προγράμματος παντού, θα επιμείνει η ΝΔ.

Δημοσίευση 07:00’

Στη σκληρή αντιπολιτευτική κριτική και στο αίτημα για εκλογές, με ταυτόχρονη παρουσίαση του γαλάζιου προγράμματος παντού, θα επιμείνει η ΝΔ.

Στη σκληρή αντιπολιτευτική κριτική και στο αίτημα για εκλογές, με ταυτόχρονη παρουσίαση του γαλάζιου προγράμματος παντού, θα επιμείνει η ΝΔ, καθώς στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι η χώρα θα σέρνεται στο επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ που την περασμένη εβδομάδα δέχθηκε μια σειρά αναλύσεων για το μέλλον της οικονομίας, φαίνεται να θεωρεί πως μεγαλύτερη βάση έχει η εισήγηση στενού συνεργάτη του που κάνει λόγο για «σαλαμοποίηση» της αξιολόγησης.

Όπως εκτιμά, δηλαδή, θα υπάρξει (αν τελικά υπάρξει), μια συμφωνία «μπάλωμα», που δεν θα αποκαταστήσει, δυστυχώς όπως λέει ο ίδιος, την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν σε σύσκεψη στην οδό Πειραιώς, πριν ο κ. Μητσοτάκης αναχωρήσεις για τις Βρυξέλλες την περασμένη Τετάρτη, τα μέτρα της αξιολόγησης (αν κλείσει) θα πλήξουν την κυβέρνηση στο στενό πολιτικό και εκλογικό της πυρήνα.

Πιο συγκεκριμένα, στη ΝΔ θεωρούν ότι η μείωση του αφορολόγητου θα έχει ως θύματα, κυρίως τους μισθωτούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που ήταν μέχρι σήμερα οι προνομιακές εκλογικά ομάδες της. Παράλληλα τα εργασιακά και οι αλλαγές στην ενέργεια θα πλήξουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από τα οποία θα ζητηθεί να υποστηρίξουν μια ακόμη παραβίαση των κόκκινων γραμμών τους. Και όλα αυτά, σημείωναν από την οδό Πειραιώς, ενώ η οικονομία βυθίζεται και η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί σε μια διαχειριστική περιδίνηση.

Το γεγονός αυτό, δηλαδή του εγκλωβισμού του Μεγάρου Μαξίμου στο απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο, έχει σύμφωνα με στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη που μίλησε στο newpost.gr, τα εξής αποτελέσματα: καταρχήν η κυβέρνηση δεν μπορεί να στήσει κανένα θετικό αφήγημα. Μάλιστα, ότι θετικό μπορεί να υπάρξει προσκρούει πάνω στο κλίμα απαισιοξίας που έχει δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, όπως τόνιζε ο ίδιος, το κεντρικό πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης δεν γίνεται πιστευτό πλέον ούτε από τους ίδιους (Φίλης, Κουρουμπλής κλπ).

Με βάση τα δεδομένα αυτά, στη ΝΔ βλέπουν μια προσπάθεια από τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του να απεγκλωβιστεί από το αδιέξοδο, ποντάροντας σε εξελίξεις που δεν μπορεί να ελέγξει. Στην αρχή, υπενθυμίζουν από την οδό Πειραιώς, το Μέγαρο Μαξίμου είχε ποντάρει στη νίκη των Ποδέμος για να φτιάξει τη συμμαχία του Νότου, μετά επιχείρησε συμμαχία με τον Ρέντσι και τώρα «τζογάρει» πάνω στη νίκη Σουλτς στη Γερμανία για να αλλάξει, υποτίθεται, η γερμανική πολιτική.

«Ένα κόμμα που επενδύει στη βούληση των Ιταλών, Ισπανών και Γερμανών πολιτών και όχι στο δικό του κυβερνητικό έργο, είναι καταδικασμένο να αποτύχει και δείχνει πόσο πανικόβλητο είναι» τόνιζε ο ίδιος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Από την πλευρά της η ΝΔ, στηρίζεται όπως λένε τα στελέχη της, στην ξεκάθαρη πλειοψηφία που διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία και ζητά υπέρβαση της κρίσης, με συγκεκριμένο προσανατολισμό. 


σχετικα αρθρα