Ανοιχτός σε μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ, εμφανίστηκε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ερωτηθείς σχετικά είπε: «βεβαίως, αρκεί να τηρήσουν τα εννέα σημεία. Εμείς δεν ζητάμε υπουργεία, δεν ζητάμε τίποτα ως λάφυρο. Εμείς ευχαρίστως θα δώσουμε ότι έχουμε 10-20 βουλευτές, ότι έχει η Ένωση Κεντρώων, ευχαρίστως τους προσφέρει στο πρώτο κόμμα προς σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς να ζητάμε ούτε μία γενική γραμματεία, ούτε ένα υπουργείο. Αρκεί να μου δώσει την υπόσχεση ο πρωθυπουργός ότι εντός εξαμήνου οι 300 βουλευτές θα γίνουν 200, οι συντάξεις των πλουσίων θα καταργηθούν για να βοηθήσουμε αναπήρους και πολυτέκνους, οι πολλές συντάξεις να συγχωνευτούν σε μία με ανώτερο πλαφόν τα 1.500 ευρώ».

Ενώ πρόσθεσε μιλώντας στον Real Fm, ότι «Εμείς ζητάμε κάποια πράγματα και δεν κερδίζουμε κάτι από αυτά. Εάν μειωθούν οι βουλευτές από 300 σε 200 είναι 33% κάτω το κόστος της Βουλής. Στην πράξη επιτυγχάνονται οι συνεργασίες».

Αναφερθείς στην πορεία της διαπραγμάτευσης ο κ. Λεβέντης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Τσίπρας θα τα υπογράψει όλα, δεν έχει περιθώρια να ροκανίζει χρόνο. Επομένως, είναι σίγουρο ότι θα επέλθει συμφωνία, το δύσκολο είναι πώς θα περάσει στη Βουλή τη συμφωνία αυτή… Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν αντίμετρα, τα αντίμετρα είναι γουρούνι στο σακί και ακόμη και να υπάρξουν δεν θα αφορούν αυτούς που θα πλήττουν τα μέτρα».

Μιλώντας για τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «είναι αξιόλογος σαν άνθρωπος και θα μπορούσα να τον έχω ως υποψήφιο εάν ήθελε. Θεωρώ ασυνάρτητο και βλακώδες να πάει με τη ΝΔ. Επίσης, θεωρώ ότι είναι κακό να πάει και με τα ορφανά του Σημίτη».