current views are: 7

16 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση12:33

Αραμπατζή: Η κυβέρνηση εχθρεύεται την αγροτική οικονομία και την παραγωγή

Οξεία επίθεση στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση όσον αφορά τους αγρότες έκανε η βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή.

Δημοσίευση 12:33’

Οξεία επίθεση στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση όσον αφορά τους αγρότες έκανε η βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή.

Οξεία επίθεση στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση όσον αφορά τους αγρότες έκανε η τομεράρχης  αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή.

Καυτηρίασε  τη σύγχυση, που επικρατεί σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους απασχολούμενους με τον αγροτικό τομέα, αναφορικά με τις δηλώσεις καλλιέργειας ΟΣΔΕ και τις συνέπειές τους σε ασφαλιστικό και φορολογικό.

 Η κ. Αραμπατζή τόνισε:«Στην εκκίνηση των δηλώσεων καλλιέργειας, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και υπό συνταξιοδότηση, απασχολούμενοι με τον αγροτικό τομέα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση, εξαιτίας της κυβερνητικής κρυψίνοιας και αβελτηρίας.

Παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α. και άλλων ταμείων, ετεροεπαγγελματίες, όσοι θεμελίωσαν ή θεμελιώνουν εντός του 2017 συνταξιοδοτικό δικαίωμα, περιμένουν ακόμη να εκδώσει η Κυβέρνηση τις σχετικές διευκρινιστικές εγκυκλίους του Νόμου Κατρούγκαλου, προκειμένου να διαλέξουν ανάμεσα στη χαμηλή αγροτική σύνταξη ή στο συμπληρωματικό εισόδημα του χωραφιού, με ψαλίδι όμως 60% της σύνταξής τους. 

 Όλοι βρίσκονται “μεταξύ σφύρας και άκμονος”. Μέσα σε ένα ασφυκτικό ασφαλιστικό, αλλά και φορολογικό πλαίσιο, που φαίνεται να σφίγγει περισσότερο με τη νέα μείωση του αφορολόγητου, καθιστώντας εντελώς ασύμφορη την καλλιέργεια του κλήρου, δείχνοντας σε πολλές χιλιάδες απασχολούμενους στον αγροτικό τομέα την πόρτα της εξόδου. Ο κίνδυνος ερήμωσης της υπαίθρου, απώλειας κοινοτικών επιδοτήσεων, στροφής στην ”μαύρη” οικονομία, είναι ορατός περισσότερο από ποτέ.Οι ευθύνες της Κυβέρνησης, που εχθρεύεται την αγροτική οικονομία, την παραγωγή, την επιχειρηματικότητα είναι τεράστιες» καταλήγει η κ. Αραμπατζή.
 


σχετικα αρθρα