ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Οι στόχοι που υπερασπίζεται ο Τσακαλώτος είναι τόσο ρεαλιστικοί όσο το να βγει με τη Γιόχανσον!

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2017, 20:45 / Ανανεώθηκε 16 Μαρτίου 2017, 20:45
ΝΔ: Οι στόχοι που υπερασπίζεται ο Τσακαλώτος είναι τόσο ρεαλιστικοί όσο το να βγει με τη Γιόχανσον!
Facebook Twitter Whatsapp
Πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για τα όσα είπε στη Βουλή σήμερα εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για τα όσα είπε στη Βουλή σήμερα εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Ο Υπουργός Οικονομικών σήμερα, για ακόμη μία φορά, αποκαλύφθηκε. Υποστήριξε ότι θα ψηφιστούν τώρα μέτρα για μετά το 2018, όταν μέχρι πριν λίγο καιρό έλεγε πως "η Κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να νομοθετήσει τώρα μέτρα για το 2019 και μετά". Και ότι "δεν είναι σωστό να ζητείται από μία χώρα να νομοθετήσει δύο - τρία χρόνια εκ των προτέρων τι θα κάνει το 2019". Πάει η "κόκκινη γραμμή"» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας και συνέχισε: «Επίσης, υποστήριξε ότι η χώρα θα επιτυγχάνει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια, χωρίς νέα μέτρα, όταν - μέχρι πριν λίγο καιρό - ο ίδιος και ο πρωθυπουργός έλεγαν ότι "είναι απολύτως αδύνατον πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% του Α.Ε.Π. μετά το 2018, εκτός αν θέλουμε να πνίξουμε την ελληνική οικονομία και να έχουμε διαρκώς συνθήκες μακροχρόνιας στασιμότητας". Πάει και αυτή η "κόκκινη γραμμή"».

«Αντί συνεπώς, σήμερα, στη βάση της πρότασης που διατύπωσε πρώτος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης, να παλεύει η Κυβέρνηση για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, που θα δημιουργήσουν δημοσιονομικό χώρο, συμφωνεί στα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, η επίτευξη των οποίων απαιτεί νέα μέτρα. Για τον κ. Τσακαλώτο, όμως, η επίτευξη του στόχου του 2% αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα και είναι τόσο ρεαλιστική όσο με το να βγει ο ίδιος με την Σκάρλετ Γιόχανσον! Αντιλαμβάνεται συνεπώς κανείς πόσο “σκληρά” διαπραγματεύεται» κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.