«Κάτι ψήνεται» με τις τηλε-διασκέψεις και η σημερινή μέρα ίσως αποδειχθεί καθοριστική για τη συνέχειά τους, παραδεχόταν κυβερνητικός παράγων σε επικοινωνία του με το newpost.gr. Ζητούμενο για την Αθήνα αλλά και όχι μόνον, να γίνουν συγκεκριμένα βήματα προόδου ως το Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας.

Με στόχο, να δώσει ένα δυνατό σήμα η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών. Όπως, όμως, ξέρουν καλά πια οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, όσο πιο κοντά στη συμφωνία, τόσο πιο μεγάλα τα διλήμματα και οι εκβιασμοί. Καθόλου τυχαία, λοιπόν, η χρονική στιγμή που επέλεξε να… χτυπήσει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, πάντα υπό το καθεστώς ανωνυμίας. Τα εργασιακά είναι μέρος της λύσης, διεμήνυσε, υιοθετώντας, εμμέσως πλην σαφώς, την ατζέντα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Είναι αυτό που είπε περισσότερο λαϊκά, απελευθερωμένα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι από την ημέρα που Ευρωπαίοι πολιτικοί παράγοντες συνομολόγησαν ότι λύση χωρίς το Ταμείο δεν υπάρχει, το ΔΝΤ πήρε… αέρα από τη στιγμή εκείνη!

Και συνεχίζει, ανυποχώρητο, να διεκδικεί, να πιέζει. Όμως, όσο πλησιάζουμε στη λύση και εντείνονται οι πιέσεις, κάνουν την εμφάνισή τους και …υπόγεια μέσα. Σε αυτό το γενικότερο σχέδιο, το Μέγαρο Μαξίμου εντάσσει και το χθεσινό δημοσίευμα χρηματιστηριακών sites για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Το οποίο έπεσε στο κενό, αν και η κυβέρνηση χρειάστηκε …λίγη ώρα μέχρι να αντιληφθεί τι φωτιά πήγαν χθες κάποιοι να ανάψουν.

Ειδήσεις για τη διαπραγμάτευση δεν είναι σίγουρο ότι θα δώσει σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην «Ώρα του πρωθυπουργού», στη Βουλή. Το βέβαιον είναι όμως ότι θα πιάσει την… μπάλα που θα του πετάξει ο Βασίλης Λεβέντης και θα πει πολλά για το χώρο της Υγείας, όπως έλεγε στο newpost.gr. συνεργάτης του.

Και όχι μόνο για τον απολογισμό της σημερινής κυβέρνησης στο χώρο αυτό. Αλλά και για το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη Novartis με τις αντίστοιχες, πάντα, πολιτικές …ουρές. Αλλά και για την πρόσφατη απειλή του «γαλάζιου» βουλευτή Βασίλη Οικονόμου για απολύσεις στη δημόσια Υγεία, μόλις, ασφαλώς, η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.