current views are: 6

17 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση09:31

Σπίρτζης: Τη Μεγάλη Πέμπτη έτοιμος ο οδικός άξονας Κορίνθου – Πατρών

Την υπόσχεση πως ο οδικός άξονας Κορίνθου-Πατρών θα είναι έτοιμος να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό την Μεγάλη Πέμπτη πλην κάποιων  σημείων έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης. 

Δημοσίευση 09:31’
αρθρο-newpost

Την υπόσχεση πως ο οδικός άξονας Κορίνθου-Πατρών θα είναι έτοιμος να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό την Μεγάλη Πέμπτη πλην κάποιων  σημείων έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης. 

Την υπόσχεση πως ο οδικός άξονας Κορίνθου-Πατρών θα είναι έτοιμος να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό την Μεγάλη Πέμπτη πλην κάποιων  σημείων έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης

Συγκεκριμένα  δήλωσε σήμερα στηνΟλομέλεια της Βουλής: “Τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου, θα είναι έτοιμος ο οδικός άξονας Κορίνθου – Πατρών εκτός από 3-4 σημεία που θα καθυστερήσουν”.

Πρόκειται -όπως ανέφερε- για σημεία που εμπλέκεται η αρχαιολογική υπηρεσία ή υπάρχουν έργα του ΟΣΕ, αλλά θα έχουν ολοκληρωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι με τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε. Εκτός αυτού, ο υπουργός Υποδομών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου αναφορικά με τις καθυστερήσεις στο έργο Πατρών – Πύργου αλλά και την εμπλοκή της μειοδότριας εταιρείας Καλογρίτσα με την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής έσπευσε να δηλώσει πως «βεβαίως υπάρχουν πάντα διάφορες απόψεις ή αν θέλετε σπέκουλα για τις κατατμήσεις, για γκρίζες ζώνες και βέβαια τον προσωρινό ανάδοχο.

Την εταιρεία Τοξότης του κ. Καλογρίτσα και μπαίνει στο κερασάκι και η Τράπεζα Αττικής» και να υποστηρίξει σε άλλο σημείο πως «δεν έχει κανένα πρόβλημα. Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα 2014-2020 -όντως υπάρχει καθυστέρηση δύο μηνών γιατί οι μελέτες που είχατε ετοιμάσει ως κυβέρνηση θα οδηγούσε να μην μπορεί να γίνει διαγωνισμός. Δεν μας νοιάζει ποιος είναι ο προσωρινός μειοδότης -να δούμε ποιος θα είναι ο τελικός γιατί είναι διαφανέστατες οι διαδικασίες- έχουμε να κάνουμε ακόμα 4 διαγωνισμούς για να σταλεί ο φάκελος του συνολικού έργου στα ευρωπαϊκά όργανα».

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να παραδοθεί το τμήμα Γαβρολίμνη – Κεφαλόβρυσο μήκους 33 χλμ. το οποίο βρίσκεται σε τελικό στάδιο και θα αποτελέσει μαζί με το τμήμα Κεφαλόβρυσο -Αμφιλοχία ένα συνεχές τμήμα αυτοκινητόδρομου 92 χλμ.


σχετικα αρθρα