Έωλες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι η πρόταση των βουλευτών του για την παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή σχετικά με την υπόθεση της Siemens, επιβεβαιώνει την πολιτική στοχοποίηση.
Σε γραπτή δήλωση του, ο κ. Αλογοσκούφης κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «άθλια προσπάθεια κομματικής δίωξης πολιτικών του αντιπάλων», κάνει λόγο για «πρωτοφανή πράξη φαυλότητας» και υποστηρίζει ότι δεν έχουν καμία βάση τα όσα αναφέρονται για να δικαιολογήσουν την εμπλοκή του ονόματός του.

«Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που ευθύνεται στο ακέραιο για την υπόθεση της Siemens, επικαλούνται διατάξεις οι οποίες δεν έχουν εφαρμογή στον ΟΤΕ, ως εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας του δημοσίου. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δεν έχει βάσει του νόμου αρμοδιότητες εποπτείας και ελέγχου, πέραν αυτών που προβλέπονται για οποιαδήποτε Ανώνυμη Εταιρεία της χώρας. Ο ΟΤΕ δεν είναι ΔΕΚΟ», σημειώνει ο κ. Αλογοσκούφης ενώ καταλήγει λέγοντας: «Αν δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία ας τη μελετήσουν. Αν όμως τη γνωρίζουν, τότε μαθαίνει ο ελληνικός λαός ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή πράξη φαυλότητας, και προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης αλλά και του Κοινοβουλίου. Αυτές οι συμπεριφορές υπονομεύουν στο βάθος την ίδια τη Δημοκρατία».