current views are: 4

18 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση16:47

Θερμή υποδοχή με αντικυβερνητικά συνθήματα για την Αντωνοπούλου στα Τρίκαλα

 Ένταση επικράτησε έξω από το δημαρχείο Τρικάλων το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, με τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

 

 

Δημοσίευση 16:47’

 Ένταση επικράτησε έξω από το δημαρχείο Τρικάλων το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, με τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

 

 

 Ένταση επικράτησε έξω από το δημαρχείο Τρικάλων το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, με τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Μέλη της Λαϊκής Ενότητας Τρικάλων, της Λέσχης Εργασίας Πολιτισμού και Αλληλεγγύης και του Μετώπου Λαού, εκφωνούσαν αντικυβερνητικά συνθήματα και μάλιστα κάποια στιγμή, όπως κατέγραψε το trikalaola.gr επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να μπούνε στο δημαρχείο.

Οι διαδηλωτές όμως απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί. Οι διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική μετά από ώρα αποχώρησαν από το σημείο, χωρίς να δημιουργηθεί άλλο πρόβλημα.

Αντωνοπούλου: Βάζουμε φρένο στην κατηφόρα που είχαμε

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων. Βασικά για το πρόγραμμα το οποίο υλοποιεί ο δήμος για την επανένταξη μακροχρόνιων ανέργων, την κοινωφελή εργασία, συζητήσαμε τα πρωτοποριακά έργα που έχει προγραμματίσει, και με μεγάλη χαρά είδα ότι οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά ακόμα και στον καθορισμό των δράσεων». Αυτά υπογράμμισε το μεσημέρι, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του δήμου Τρικκαίων, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου.

Αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος μας, συνέχισε η αναπληρώτρια υπουργός, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπει στην υπηρεσία των ανέργων, να τους βοηθήσει στην επανένταξή τους και να μπορέσουν να υλοποιήσουν οι ίδιοι οι άνεργοι έργα τα οποία έχουν απήχηση στην τοπική κοινωνία. Φαίνεται, διευκρίνισε η ίδια, πως ο δήμος Τρικκαίων είναι ένας από αυτούς που κινήθηκε σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση και έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα ήδη.

«Σήμερα ξέρουμε ότι το 2016, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και με την υποστήριξη του υπουργείου Εργασίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό, δημιουργήθηκαν 136.000 θέσεις εργασίας» σημείωσε και προσέθεσε:

«Βάζουμε φρένο στην κατηφόρα που είχαμε. Το μίγμα της πολιτικής που εφαρμόζει κανείς μπορεί να κριθεί στο τέλος μίας περιόδου. Οπωσδήποτε υπάρχουν προβλήματα τα οποία από κοινού, και χωρίς κομματικό πρόσημο πρέπει να αντιμετωπίσουμε, φτώχεια, μεγάλη ανεργία, προσφυγικό, από την άλλη όμως το να επικεντρωνόμαστε στο μισό αρνητικό στοιχείο που έχουμε, να παραβλέπουμε τα θετικά στοιχεία, είναι σαν να έχω έρθει εγώ και ενώ ο δήμαρχος έχει κάνει μια πάρα πολύ σημαντική προσπάθεια, επειδή υπάρχει ένα θέμα διαμαρτυρίας, κανείς να απαξιώσει όλο το έργο και όλη την καλή προσπάθεια που έχει γίνει. Λέω λοιπόν ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, κανείς – όπως έχει πει ο ίδιος πρωθυπουργός – δεν πανηγυρίζει, ούτε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, ούτε για την ανεργία, ούτε για τη φτώχεια».

Η προσπάθεια όμως είναι πραγματική και οι ωφελούμενοι, οι άνθρωποι οι οποίοι υποφέρουν είναι αυτοί οι οποίοι στο τέλος θα μας κρίνουν αν κάναμε καλά τη δουλειά μας ή όχι, σημείωσε καταληκτικά η κ. Αντωνοπούλου.

Επισήμανε πως βασική προϋπόθεση για να αλλάξει πορεία η χώρα, είναι πρώτα να σταματήσει η κατρακύλα και συμπλήρωσε: «2013 με 2014, τα στατιστικά στοιχεία τι μας λένε; Ότι οι θέσεις πλήρους απασχόλησης μειώθηκαν κατά 20%. Άρα η μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής ανέβηκε κατά 20%. Ερχόμαστε στα χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από την εποχή που αναλάβαμε εμείς τα καθήκοντά μας μέχρι τώρα έχει αυξηθεί η μερική απασχόληση και εκ περιτροπής; Ναι, κατά πόσο; Κατά 1,5%. Γιατί συζητάμε λοιπόν;».


σχετικα αρθρα