Τον κώδωνα του κινδύνου για την καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης  έκρουσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος με σημερινές του δηλώσεις. 

Συγκεκριμένα ο κ. Χρυσόγονος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως: «Η διαπραγματευτική ισχύς της Αθήνας δεν αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου» τονίζοντας πως δεν βλέπει να κλείνει σύντομα η αξιολόγηση. 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι τον Ιούλιο το ελληνικό δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει το δάνειο της ΕΚΤ και τα χρήματα δύσκολα θα συγκεντρωθούν χωρίς συμφωνία, αλλά και να συγκεντρωθούν θα στραγγίξουν την οικονομία με παράπλευρες επιπτώσεις που θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από τα όποια οφέλη αν η κυβέρνηση ανέμενε τις γερμανικές εκλογές προσδοκώντας ενδεχόμενη νίκη του Μάρτιν Σουλτς το Σεπτέμβριο. 

«Εκλογές πριν το Νοέμβριο του 2018 θα αποτελούσαν ομολογία αποτυχίας» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής υπενθυμίζοντας ότι το «περιεχόμενο της λαϊκή εντολής το Σεπτέμβριο ήταν συμφωνία με τους θεσμούς για να ανακτήσουμε τη φερεγγυότητά μας ως κράτος και να βγούμε στις αγορές». 

Τέλος ο κ. Χρυσόγονος ζήτησε ανοιχτή συζήτηση για τη διαπραγμάτευση στη Βουλή αν περάσει χωρίς συμφωνία και το ορόσημο του Eurogroup της 7ης Απριλίου.