current views are: 7

20 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση10:45

Σε κλίμα συναίνεσης η συνάντηση Μητσοτάκη με Μεϊμαράκη – Τι συζήτησαν

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. 

Δημοσίευση 10:45’

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. 

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, κατά το σύντομο διάλογο που είχε με δημοσιογράφους και ερωτηθείς αν τα “βρήκαν” με τον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε πως «Δεν χάσαμε τίποτα. Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για να ασχοληθούνε με κουτσομπολιά και παραπολιτικά».

«Όλα τα μεγάλα θέματα είναι ανοικτά, εθνικά η διαπραγμάτευση, η αξιολόγηση. Αυτά είναι τα ζητήματα μου μας απασχολούν», υπογράμμισε. Ενώ Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε πως είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Έγινε ειλικρινής συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, συμπίπτουμε και θα προχωρήσουμε σε κοινή κατεύθυνση. Δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης ούτε καν τα συζητήσαμε αυτά». 

Αναφερθείς στη διαπραγμάτευση ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως: «Εφόσον ο Τσίπρας δεν προχώρησε στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης αναλαμβάνει και την ευθύνη να ψηφίσει τα μέτρα. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε», ανέφερε. 

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος αποδέχτηκαν μόνοι τους να προχωρήσουν και να βγάλουν  τη χώρα στις αγορές. Η θέση μου ήταν πάντα σαφής και δεν σηκώνει παρερμηνείες. Αυτοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη”, είπε ο κ. Μεϊμαράκης και ερωτηθείς εάν φοβάται μία επανάληψη σκηνικού 2015, επεσήμανε πως οι παράμετροι δεν είναι ίδιες. “Σήμερα και να κλείσει η αξιολόγηση, η χώρα θα σέρνεται. Λένε όλοι να φύγει ο Τσίπρας. Το λέω κι εγώ. Αλλά εγώ βάζω και ένα κόμμα. Μέχρι να φύγει, τι πρέπει να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει είναι να κλείσει η αξιολόγηση“, τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ.

Με χιούμορ απάντησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ερωτηθείς σχετικά με το εάν του πρότεινε κάτι ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. “Μου πρότεινε να υπάρξει εθνική συνεννόηση για να βοηθήσουμε τον Τσακαλώτο στο πρόβλημά του με τη Σκάρλετ Γιόχανσον“, ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως η συνάντηση άρχισε χωρίς την παρουσία καμερών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφτασε 20 λεπτά πριν το προγραμματισμένο ραντεβού.


σχετικα αρθρα