ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο τουρισμός δίνει ώθηση στην οικονομία - Εφικτός ο στόχος για 30 εκατ. τουρίστες φέτος

Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2017, 13:18 / Ανανεώθηκε 20 Μαρτίου 2017, 14:43
Facebook Twitter Whatsapp

Με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συζητήσουν τις ανάγκες και τις προοπτικές του τουρισμού. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συζητήσουν τις ανάγκες και τις προοπτικές του τουρισμού

Ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως «ο τουρισμός κέρδισε το στοίχημα, καθώς παρατηρείται συνεχής άνοδος». «Ο στόχος για 30 εκατ. τουρίστες φέτος δεν είναι μη ρεαλιστικός», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «ο τουρισμός όχι μόνο άντεξε μέσα στην κρίση, αλλά έδωσε και την ώθηση που χρειαζόταν στην οικονομία. Είναι μια προστιθέμενη αξία σημαντική και πρέπει να επενδύσουμε πάνω σε αυτά, να πολλαπλασιάσουμε τα οφέλη». 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε ότι το 2021 μπορούν τα έσοδα του τουρισμού να κινηθούν μεταξύ 19 και 20 δισ. ευρώ με τον αριθμό των τουριστών να αγγίζουν τα 35 εκατομμύρια. Ζήτησε πάντως να επιλυθούν κάποια ζητήματα, με στόχο να «βγει» το πρόγραμμα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε επίσης ότι ο τουρισμός θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ αναφερθείς στο τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θα δει το θέμα μόλις οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Ανδρεάδης, δήλωσε:

«Η εικόνα που έχω είναι ότι πάμε για κλείσιμο της αξιολόγησης».

Κοινή εκτίμηση ΣΕΤΕ και Κυβέρνησης αποτελεί πως ο ελληνικός τουρισμός διατηρεί ισχυρή δυναμική περαιτέρω ανάπτυξης, και πέραν των εντυπωσιακών επιδόσεων των τελευταίων δύο ετών, καθώς φέτος αναμένεται να επιτευχθεί νέο ρεκόρ αφίξεων που θα προσεγγίζουν τα 30 εκατομμύρια.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε πως στόχος της στενής συνεργασίας των αρμόδιων δημόσιων φορέων και των τουριστικών επιχειρήσεων είναι η υλοποίηση αυτών των αναπτυξιακών δυνατοτήτων με ακόμη μεγαλύτερη συμβολή του τουριστικού κλάδου στο ΑΕΠ και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Η αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ αποτελούταν από τον Πρόεδρο, Ανδρέα Ανδρεάδη, και τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, Γιάννη Ρέτσο. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.