Αιχμές για κωλυσιεργία θεσμών του κράτους άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σχετικά με την περίπτωση του Αρτέμη Σώρρα.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha υποστήριξε πως:

«Σε άλλες χώρες θα είχε γίνει αντιληπτός νωρίτερα και δεν θα εξαπατούσε αυτούς που ήδη εξαπάτησε και οικονομικά αλλά και πολιτικά. Έκανε τεράστια ζημιά και στο πολιτικό επίπεδο με τα παραμύθια του και τις  φασιστικές του απόψεις».

Συνεχίζοντας τόνισε:"Τον Σώρρα και τον κάθε Σώρρα, προσπαθούμε να τον οδηγήσουμε εκεί που επιβάλλει και αποφασίζει η δικαιοσύνη". 

Ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ακόμη:«Η απόδειξη ότι έφυγε είναι αποδοχή, ουσιαστικά, της ενοχής του. Θα πρέπει να προβληματιστούμε από το γεγονός ότι τα παραμύθια, πιάνουν τόπο σε εποχές κρίσης αλλά έχουν κοντά ποδάρια. Ο Σώρρας «πιάστηκε» από την οικονομική κρίση». τόνισε ο κ. Τόσκας.

Τέλος συμπλήρωσε πως:«Υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά, όλος ο κόσμος το καταλάβαινε. Δεν μπορεί να έχεις 600 δισ. και να μην είσαι γνωστός στη λίστα Forbes. Αυτός κατόρθωνε και εξαπατούσε καλόπιστο, ευκολόπιστο κόσμο. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη όμως…» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.