Ιδιαίτερα καυστικός όσον αφορά  τα πεπραγμένα της κυβέρνησης εμφανίστηκε με σημερινές του δηλώσεις ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας. 

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real τόνισε πως: «Βλέπω μία κυβέρνηση που τα έχει χάσει. Άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος, μπερδεμένα πράγματα. Δεν έχουν πια κανέναν στόχο. Το success story του κ. Τσίπρα έχει καταρρεύσει πια. Η οικονομία έχει μπει σε ύφεση και δυστυχώς αυτή η ύφεση θα κρατήσει το 2017 για τα καλά. Δεν βλέπω με ποιο τρόπο μπορούμε να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο, πέραν από μία πολιτική αλλαγή, συγγνώμη που το λέω αλλά αυτό είναι το μόνο που απομένει στη χώρα», τόνισε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ. 

Στο ερώτημα εάν λέγοντας πολιτική αλλαγή εννοεί εκλογές ή αυτό που υποστηρίζουν πολλοί ότι μία λύση θα μπορούσε να ήταν τα κόμματα να κάνουν μία μίνιμουμ συμφωνία, ότι ορισμένα θέματα θα είναι εκτός αντιπαράθεσης για να μπορέσει η χώρα να γυρίσει σελίδα, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ απάντησε: «Το 2015 το καλοκαίρι στηρίξαμε την κυβέρνηση, φέρνοντας μία συμφωνία που εμείς δεν είχαμε διαπραγματευτεί, την είχαν διαπραγματευτεί εκείνοι, μετά από εκείνο το εξάμηνο του κ. Βαρουφάκη και του κ. Τσίπρα, τους στηρίξαμε για να μην πάνε σε εκλογές. Αυτοί την επόμενη ημέρα πήγαν σε εκλογές.

Νομίζω ότι το δις εξαμαρτείν ουκ εστίν  ανδρός σοφού. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε έναν άνθρωπο που ακόμα και σήμερα επιχειρεί, ακόμα μία φορά, να μπορέσει να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο. Αυτό το οποίο θα είναι πολύ σκληρό για τον Έλληνα πολίτη και πολύ κακό για την οικονομία θα το παρουσιάσουν ότι είναι πάρα πολύ καλό».κατέληξε ο κ. Σκρέκας.