Με χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών προσέρχεται η ελληνική κυβέρνηση στο σημερινό Eurogroup καθώς ούτε η Αθήνα, ούτε οι δανειστές μιλάνε για συμφωνία σε άμεσο χρονικό ορίζοντα.

«Κάναμε προπαρασκευαστικές συναντήσεις με τις ελληνικές αρχές και θα ενημερώσω το Eurogroup για τα αποτελέσματα αυτών» υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί, ζήτησε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση ώστε «να δείξουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων». «Αυτή η κυβέρνηση έχει προχωρήσει και το ζήτημα είναι να κλείσουμε όσο πιο γρήγορα», είπε στη συνέχεια και επέμεινε ότι το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα. «Είναι εγγυητής της επιτυχίας του προγράμματος, θέλουμε το ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα, και το Ταμείο κοιτάζει το πρόγραμμα ως σύνολο». Σχετικά με τις πληροφορίες περί αντικατάστασης της εμπλοκής του Ταμείου στο μέλλον στην ευρωζώνη με τον ESM, ο κ. Μοσκοβισί επιβεβαίωσε πως γίνονται τέτοιες συζητήσεις. 

Λιτό ήταν το σχόλιο του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είπε πως «δεν θα είναι πολύ θεαματική συζήτηση» που θα γίνει στο Eurogroup ενώ σχολίασε πως «υπάρχει κάποια δυσκολία να βρεθεί η συμφωνία για την Ελλάδα, δεν θα ασχοληθούμε πάρα πολύ στη συνεδρίαση γι αυτό το θέμα. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει πολύ νωρίτερα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε πως η κατάσταση με τις διαπραγματεύσεις στη χώρα μας, διαφέρει με την περίοδο του 2015. «Υπάρχει πρόοδος. Το δράμα στην Ελλάδα το αφήσαμε πίσω μας, οι λύσεις είναι μπροστά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από οικονομική σταθερότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.