Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, αναμένεται να αφιχθεί απόψε στη Νέα Υόρκη, με προορισμό την Ουάσιγκτον, όπου θα συμμετάσχει στην υψηλού επιπέδου συνάντηση για την "Ανοιχτή Διακυβέρνηση" που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των υπουργών Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βραζιλίας, Χίλαρι Κλίντον και Αντόνιο Πατριότα, αντίστοιχα, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την ερχόμενη Τρίτη.

Η συνάντηση έχει ως στόχο την εξασφάλιση συγκεκριμένων δεσμεύσεων από τις κυβερνήσεις, όπως αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν, για να προωθήσουν τη διαφάνεια, την ενδυνάμωση των πολιτών, την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση της διακυβέρνησης.

Ο κ. Ραγκούσης θα έχει παράλληλα την ευκαιρία να συναντηθεί με υπουργούς και επικεφαλής αντιπροσωπειών που θα συμμετάσχουν στη διεθνή αυτή συνάντηση και στην οποία θα λάβουν μέρος περισσότερες από πενήντα χώρες και σαράντα οργανώσεις.

Κατά τη σύντομη παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Ραγκούσης θα συναντηθεί αύριο με εκπροσώπους των ομογενειακών ΜΜΕ, στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας.