current views are: 7

21 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση12:09

Η απάντηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ με αφορμή το ερωτηματολόγιο

Με μια ιδιαίτερα σκληρή της ανακοίνωση η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην κριτική που δέχθηκε από στελέχη της ΝΔ  με αφορμή το ερωτηματολόγιο 

Δημοσίευση 12:09’

Με μια ιδιαίτερα σκληρή της ανακοίνωση η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην κριτική που δέχθηκε από στελέχη της ΝΔ  με αφορμή το ερωτηματολόγιο 

Με μια ιδιαίτερα σκληρή της ανακοίνωση η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην κριτική που δέχθηκε από στελέχη της ΝΔ  με αφορμή το ερωτηματολόγιο  με το οποίο επιχείρησε να σκιαγραφήσει το προφίλ των μελών της ενόψει του πρώτου της συνεδρίου.

Στο συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο χαρακτηρίζονταν ως ακτιβιστικές ενέργειες ακόμα και κλοπές σε super market και υπήρξαν πολλές αντιδράσεις. 

Πάντως η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας την Νέα Δημοκρατία πως δεν καταλαβαίνει από έρευνες και πως δεν είναι η νεολαία της υπέρ του διαλόγου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:
 

“Το παιχνίδι με τις λέξεις είναι για τα επιτραπέζια και όχι για την πολιτική. Ούτε η Νέα Δημοκρατία δεν καταλαβαίνει απ’ ότι φαίνεται από κοινωνιολογικές έρευνες οι οποίες είναι δομημένες με επιστημονικό τρόπο. Αυτή είναι η δημοκρατία τους που θέλει να στοχοποιήσει και να ποινικοποιήσει έρευνες όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι στο ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνονται οι θέσεις της οργάνωσης μας, ενώ δεν απευθύνεται καν στα μέλη μας. Αντί να λαμβάνει χώρα μια αντιπαράθεση πάνω σε πολιτικές θέσεις, το μόνο το οποίο προσπαθεί να κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι να επενδύσει στο ψέμα, την παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό από τα παιδιά των τσεκουριών του Βορίδη και των πληρωμένων μπράβων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Δεν ξεχνάμε ποιο είναι το κόμμα του Καλαμπόκα και των ρέιντζερς. Μαθήματα πολιτισμού και δημοκρατίας καλύτερα να κάνουν στη νεολαία τους, τα μέλη της οποίας στα συνέδριά τους ανοίγουν κεφάλια μεταξύ τους και φέρνουν πούλμαν με πληρωμένους ψηφοφόρους.

Εμείς έχουμε επιλέξει άλλη οδό, το διάλογο, την πολιτική συζήτηση, τις δημοκρατικές διαδικασίες. Τις θέσεις μας μπορεί να τις βρει ο καθένας και είναι συγκεκριμένες. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει το πολιτικό, κοινωνικό και ιδεολογικό της στίγμα στους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες και είναι αδιαμφισβήτητο”.


σχετικα αρθρα