Κορυφαίο μήνυμα συνύπαρξης τριών χριστιανικών κοινοτήτων στους Αγίους Τόπους, είναι η αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, μετά την παρουσίαση του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου.

«Αισθάνομαι διπλά υπερήφανος σήμερα, τόσο ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, όσο και ως απόφοιτος του Πολυτεχνείου», τόνισε ο πρωθυπουργός.  «Με τη συμπαράταξη πίστης και επιστήμης αντιμετωπίστηκε η φθορά του χρόνου και το μνημείο μένει αλώβητο στην αιωνιότητα ως ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και ένα σύμβολο της πίστης», υπογράμμισε.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την υποστήριξη της κυβέρνησης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αναφερόμενος το μήνυμα του Παναγίου Τάφου υπογράμμισε πως «είναι αυτό της συνύπαρξης και της συνεννόησης της αγάπης και της αλληλεγγύης».  

Ο κ. Τσίπρας τόνισε, επίσης,  ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη της συντήρησης ολόκληρου του Ναού της Αναστάσεως στην οποία θα συμβάλει η Ελλάδα. 

Η ευχή Βαρθολομαίου σε Τσίπρα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ομιλία κατά την παράδοση του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανάγιο Τάφο, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε στον πρωθυπουργό ΑλέξηΤσίπρα, με αφορμή την πρόσφατη ονοματική του εορτή, ενίσχυση και καρτέρηση, ώστε να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε καλούς λιμένες, σε λιμένες ευημερίας.

Νωρίτερα, για μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, πριν ξεκινήσει η τελετή παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου.

Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε δώρα με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, ενώ είχε συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου. Στην τελετή θα παραστούν επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας, ο  ο γενικός πρόξενος Χρήστος Σοφιανόπουλος και ο αναπληρωτής γενικού προξένου, Βασίλης Κοΐνης.

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο πρωθυπουργικό twitter