Για «πράσινη λύση στην κρίση», μίλησε σήμερα από τη Λάρισα, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, σε εκδήλωση-φόρουμ με θέμα το «Μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης», που διοργάνωσε το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων. «Βρισκόμαστε στο μέσον μιας πολύπλευρης κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής. Για τους Οικολόγους Πράσινους υπάρχει σαφώς μια Πράσινη λύση στην κρίση. Με πολιτικές που δεν επιτίθενται στη βιωσιμότητα, δεν συντρίβουν το εισόδημα των πολιτών, δεν υποβαθμίζουν το περιβάλλον αλλά εξασφαλίζουν την ποιότητα ζωής, υπερασπίζονται τα συλλογικά αγαθά και προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τρεμόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Ο ευρωβουλευτής των «Οικολόγων Πρασίνων», εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συμμετοχή του κόμματος του στην Βουλή, αφού, όπως ανέφερε «η οικολογία και η πράσινη αντίληψη δεν αφορά πια -όπως λένε κάποιοι- τους χορτάτους αλλά την ίδια την επιβίωσή μας. Είμαστε μια παγκόσμια ανερχόμενη δύναμη, που μπορούμε να εγγυηθούμε ότι το ευρωπαϊκό Πράσινο Σύμφωνο για μια Βιώσιμη Ευημερία που έχουμε επεξεργαστεί, μπορεί να γίνει μια ζώσα πραγματικότητα. Υπολογίζουμε ότι μπορούν να δημιουργηθούν άμεσα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση 5 εκατομμύρια πράσινες θέσεις εργασίας. Ανήκω, ανέφερε, στους 20 πρώτους ευρωβουλευτές σε παραγωγικό έργο και πιστεύω ότι έχω τιμήσει την ψήφο του ελληνικού λαού.

Όσον αφορά στην παρέμβαση του στην ημερίδα για την ΚΑΠ, ο κ. Τρεμόπουλος τόνισε ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική χρειάζεται μια «πράσινη» στροφή. Οι φιλοπεριβαλλοντικές καλλιεργητικές πρακτικές και οι διαδικασίες παραγωγής ποιοτικών προϊόντων διατροφής πρέπει να αποτελέσουν τον κανόνα. Καταστροφικές πρακτικές που απαιτούν υψηλή κατανάλωση ενέργειας, αγροχημικών ουσιών και ορυκτών καυσίμων πρέπει να μειωθούν σταδιακά, ώστε να αποτελούν εξαιρέσεις. Υποστηρίζουμε τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής των περιφερειών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Ζητάμε δίκαιο εισόδημα για τους παραγωγούς αλλά και το δικαίωμα των καταναλωτών σε φθηνά, ασφαλή, επαρκή και ποιοτικά τρόφιμα. Στόχος είναι περισσότερη διαφάνεια για τους καταναλωτές και δυνατότητα επιλογής τοπικών προϊόντων που δεν έχουν διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν στον τόπο κατανάλωσης, ενδυναμώνοντας τις σχέσεις μεταξύ αγροτών και καταναλωτών».

 «Είμαστε μια δύναμη των θετικών προτάσεων» είπε χαρακτηριστικά και στηρίζουμε τους σημερινούς αγώνες που προσπαθούν να αμυνθούν απέναντι στην επίθεση στο εισόδημα και στη βιωσιμότητα, αναδεικνύοντας την κοινωνία των ενεργών πολιτών, τη δημοκρατία της πλατείας, που μας γεμίζει αισιοδοξία. Εκτιμούμε πως έχουμε τιμήσει την ψήφο των πολιτών που μας έστειλαν στο ευρωκοινοβούλιο, πράσινοι σύμβουλοι έχουν εκλεγεί στην αυτοδιοίκηση και θα είμαστε στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, όποτε και γίνουν για να καταθέσουμε τις εναλλακτικές μας προτάσεις».

Νωρίτερα, ο κ. Τρεμόπουλος πραγματοποίησε περιοδεία στη βιολογική αγορά της Λάρισας, είχε συνάντηση και συζήτηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, στα γραφεία του κόμματος στη Λάρισα.