current views are: 12

23 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση14:30

Τα συλλυπητήρια του Λευτέρη Αυγενάκη για τον θάνατο του Νίκου Βακάλη

Ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης έκανε με αφορμή το θάνατο του πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ Νίκου Βακάλη την ακόλουθη δήλωση

Δημοσίευση 14:30’
Αυγενάκης

Ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης έκανε με αφορμή το θάνατο του πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ Νίκου Βακάλη την ακόλουθη δήλωση

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης έκανε με αφορμή το θάνατο του πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος Νίκου Βακάλη την ακόλουθη δήλωση.

«Θλίψη προκαλεί σ’ όλους μας ο θάνατος του πρώην Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Βακάλη.

Ο Νίκος Βακάλης υπήρξε ένας δυναμικός πολιτικός και χαρισματικός άνθρωπος που προσέφερε πολλά στο Κόμμα και την κοινωνία αφήνοντας πίσω του πλούσια παρακαταθήκη. Επιτυχημένος επιστήμονας και πολιτικός προσέφερε σημαντικό έργο τόσο στον επαγγελματικό στίβο όσο και στα κοινά, ως ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του νομού Θεσσαλονίκης του Κόμματος.

Το θάρρος, η δύναμη, η αξιοπρέπεια και κυρίως το ήθος του υπήρξαν μνημειώδη και τον συνόδευαν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και τους οικείους του». καταλήγει ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ 

Ο Νίκος Βακάλης, έφυγε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από τη ζωή, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 78 ετών.

Ποιος ήταν ο Νίκος Βακάλης

Ο Νίκος Βακάλης ήταν εκπαιδευτικός, με πτυχίο φυσικού από το ΑΠΘ και ιδρυτής των γνωστών φροντιστηρίων που φέρουν το επώνυμό του, το 1967. Μεγάλο μέρος της ζωής του το αφιέρωσε στην Παιδεία, καθώς εκτός από τα φροντιστήρια και τον εκδοτικό οίκο που ίδρυσε το 1999, ήταν ο δημιουργός του College of Advance Training (1972), του e-Master και του Business Training Centre και συνέγραψε επιστημονικά βιβλία (σχετικά με θέματα της Φυσικής).

Γεννήθηκε το 1939 στη Λάρισα και ήταν πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή στο κόμμα, την περίοδο 1997-2004. Το 2004 εξελέγη ευρωβουλευτής του κόμματος και ήταν από τους πιο δραστήριους ευρωβουλευτές της χώρας στην πενταετή θητεία του, μέχρι το 2009.

Στη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο διατέλεσε μέλος πολλών επιτροπών, όπως στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, στην Επιτροπή για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Ρουμανίας και στην Επιτροπή για τις σχέσεις ΕΕ-Ινδίας, όπως και στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης και την προσωρινή Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή.


σχετικα αρθρα