current views are: 9

23 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση17:43

Αβραμόπουλος: «Μονόδρομος για την Ελλάδα να μείνει στην πρώτη ταχύτητα ακόμα και με θυσίες»

«Μονόδρομος για την Ελλάδα να μείνει στη πρώτη ταχύτητα της ΕΕ ακόμα και με θυσίες» δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος 

Δημοσίευση 17:43’

«Μονόδρομος για την Ελλάδα να μείνει στη πρώτη ταχύτητα της ΕΕ ακόμα και με θυσίες» δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος 

Την άποψη πως η χώρα μας θα πρέπει- εφόσον προχωρήσει το σενάριο της Ευρώπης των πολλαπλών ταχυτήτων- στη πρώτη ταχύτητα, ακόμα και αν για να γίνει αυτό χρειαστούν μεγάλες προσπάθειες, εξέφρασε ο ευρωπαίος επίτροπος μεταναστευτικής πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

« Ως Έλληνας, ειδικά θα ήθελα να τονίσω, ότι, αν για οποιοδήποτε λόγο το σενάριο που θα επικρατήσει θα είναι μια κοινή κατεύθυνση αλλά διαφορετικές ταχύτητες, για την Ελλάδα θεωρώ είναι μονόδρομος η θέση της στην πρώτη ταχύτητα, όσο και εάν αυτό συνεπάγεται μεγάλες προσπάθειες και ενδεχομένως θυσίες», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτησή του στη κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.

Ακόμα, σημείωσε πως ηθική και νομική υποχρέωση των χωρών της ΕΕ είναι να παρέχουν άσυλο σε εκείνους που δικαιούνται, σημειώνοντας ωστόσο πως είναι υποχρέωση και όσων θέλουν να έρθουν σε αυτή να ακολουθήσουν τους νόμιμους δρόμους.

Ο κ. Αβραμόπουλος χαιρέτησε την ίδρυση Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής με ενισχυμένες αρμοδιότητες, δυνατότητες και προϋπολογισμό που αποτελεί- όπως είπε- και το σύμβολο της  άμεσης και αποτελεσματικής αντίδρασης της Ευρώπης στις τρέχουσες προκλήσεις.

«Πλέον, η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στην προστασία και διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της, που είναι και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφερόμενος στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είπε πως είναι προς το συμφέρον όλων να συνεχιστεί η συνεργασία, ενώ διευκρίνισε πως τα 3 δις της χρηματοδοτικής βοήθειας της ΕΕ, για δεν δίνονται στη Τουρκία, αλλά διατίθενται για να μπορεί το ειδικό ταμείο για τους πρόσφυγες από τη Συρία να ανταποκρίνεται στην αποστολή του.


σχετικα αρθρα