current views are: 7

24 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση09:41

ΝΔ: Καλύτερα κάλπες από… υπογραφές

Βέβαιοι ότι η ευρωπαϊκή πλευρά και το ΔΝΤ δεν θα διατυπώσουν εν τέλει απαιτήσεις για συμφωνία και της Ν.Δ. στο νέο πακέτο μέτρων

Δημοσίευση 09:41’

Βέβαιοι ότι η ευρωπαϊκή πλευρά και το ΔΝΤ δεν θα διατυπώσουν εν τέλει απαιτήσεις για συμφωνία και της Ν.Δ. στο νέο πακέτο μέτρων

Βέβαιοι ότι η ευρωπαϊκή πλευρά και το ΔΝΤ δεν θα διατυπώσουν εν τέλει απαιτήσεις για συμφωνία και της Ν.Δ. στο νέο πακέτο μέτρων αλλά και αποφασισμένοι να παραμείνουν στη γραμμή του «όχι» εμφανίζονται οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα 24ώρο μετά τους νέους υπαινιγμούς του ΔΝΤ για την ανάγκη ευρείας πολιτικής στήριξης στη συμφωνία.

Στην Πειραιώς σημειώνουν ότι οι συνθήκες δεν είναι ίδιες ούτε με το 2011-2012, όταν η Ν.Δ. υπό τον Αντώνη Σαμαρά είχε βρεθεί στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, ούτε βέβαια ίδιες με τον Αύγουστο του 2015 όταν, με τη χώρα με το ενάμιση πόδι εκτός Ευρώ, η Ν.Δ. ανέλαβε το βάρος της εξασφάλισης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, επίσης, έναντι όλων ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει υπογραμμίσει, πολλές φορές, την προσήλωσή του στις μεταρρυθμίσεις αλλά και, κυρίως αυτό, τη θέση του ότι το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια και ότι η Ν.Δ. σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας.

Τί σημαίνει αυτό πρακτικώς;

Ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, εφόσον φυσικά εκδηλωθούν και επισήμως οι πιέσεις των πιστωτών για στήριξη των μέτρων, μοιάζει αυτή τη στιγμή να προκρίνει τις κάλπες από την υπογραφή μίας επιστολής, όπως αυτές του κ. Σαμαρά, και βέβαια αποκλείει την ψήφιση. Άλλωστε, για τη Ν.Δ. η ζημία στην οικονομία έχει ήδη συντελεστεί και, συνεπώς, υπάρχει ο χρόνος να επιλέξουν οι ίδιοι οι πολίτες την κυβέρνηση που θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση. Αρκεί, βέβαια, όπως λένε στην Πειραιώς να ικανοποιηθεί άμεσα το βασικό αίτημα της Ν.Δ. και να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές.  


σχετικα αρθρα