current views are: 5

24 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση11:07

Καταγγελίες Ψαριανού για «μονταζιέρα» του Αθηναϊκού Πρακτορείου για τους μετακλητούς της Βουλής

Για μοντάζ των δηλώσεων του, σχετικά με το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής που μονιμοποιήθηκαν, κατηγορεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, θέτοντας παράλληλα θέμα διαρροής από μια κλειστή συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής.

Δημοσίευση 11:07’

Για μοντάζ των δηλώσεων του, σχετικά με το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής που μονιμοποιήθηκαν, κατηγορεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, θέτοντας παράλληλα θέμα διαρροής από μια κλειστή συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής.

Για μοντάζ των δηλώσεων του, σχετικά με το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής που μονιμοποιήθηκαν, κατηγορεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, θέτοντας παράλληλα θέμα διαρροής από μια κλειστή συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Ψαριανός αναφέρει πως «το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιοποίησε αποσπασματικά και δια της μεθόδου της μονταζιέρας τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, στο επίκαιρο θέμα της μονιμοποίησης μετακλητών υπαλλήλων, με ευθύνη του ΠτΒ Νίκου Βούτση» και προσθέτει:

«Το θέμα, μεταξύ άλλων, ετέθη στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής και «διέρρευσε υπηρεσιακώς» συρραφή της τοποθέτησης των κ.κ. Παπαθεοδώρου (ΔΗ.ΣΥ), Τραγάκη (ΝΔ), Μ.Γεωργιάδη (Εν.Κεν) και Γ.Ψαριανού (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ), με τρόπον ώστε να παρουσιάζεται η θέση τους ως στήριξη στις ενέργειες και την πολιτική ταχυδακτυλουργία του Προέδρου της Βουλής και της Επιτροπής Κανονισμού κ. Νίκου Βούτση. Η “φιλοκυβερνητική διαρροή” έγινε, άγνωστο πως, παρότι η συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής ήταν κλειστή, όχι δημόσια και εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, ακόμα και του καναλιού της Βουλής.Από αυτό το τελευταίο προκύπτει ευθέως τα σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα πώς έγινε αυτή η διαρροή και ποιος έκανε το “μοντάζ” για το ΑΠΕ».

«Όσον αφορά δε στην ουσία του πράγματος, στη διαστρέβλωση των τοποθετήσεων και την παραπληροφόρηση, προκύπτει ακόμα σοβαρότρο ζήτημα αξιοπιστίας και εγκυρότητας του ΑΠΕ και απόλυτη ευθύνη του ΠτΒ», επισημαίνει ο βουλευτής του Ποταμιού και καταλήγει:

«Στον δρόμο που χάραξαν κανάλια, εφημερίδες και άλλα μέσα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση, ορντίναντσες των ΣυριζΑΝελ, όπως γλαφυρά περιγράφονται, στον δρόμο αυτής της δόξας και το ιστορικό και άλλοτε έγκυρο ΑΠΕ. Τώρα θα πρέπει να το λέμε ΒΠΕ».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετέτρεψε τις συμβάσεις τριών μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής σε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον κανονισμό του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Απαντώντας στο δημοσίευμα, ο Νίκος Βούτσης τόνισε πως «δεν έγινε μετατροπή εργασιακής σχέσης μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή». 


σχετικα αρθρα