current views are: 6

24 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση11:55

Στις ευρωεκλογές θα συμμετέχει το DiEM25 του Γιάνη Βαρουφάκη

Την πρόθεση του να κατέβει στις ευρωεκλογές έκανε γνωστή ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Δημοσίευση 11:55’

Την πρόθεση του να κατέβει στις ευρωεκλογές έκανε γνωστή ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Την πρόθεση του να κατέβει στις ευρωεκλογές έκανε γνωστή ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών το απόγευμα της Παρασκευής θα ανακοινώσει επίσημα τη συμμετοχή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει στην Ιταλία.

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter καλεί τους φίλους του να δυναμώσουν την φωνή του DiEM25 όπως ονομάζει το κίνημά του. 

Μόλις ένα χρόνο μετά την ίδρυσή του το DiEM25 θα παραθέσει την πανευρωπαϊκή ατζέντα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.

Το κίνημα απευθύνει κάλεσμα στα πολιτικά κόμματα και στις κοινωνίες των πολιτών ολόκληρης της Ευρώπης προτάσσοντας δύο λύσεις: τη «Νέα Ευρωπαϊκή Συμφωνία», όπως επίσης και τον τρόπο να γίνει αυτή πραγματικότητα. 

Στην ανακοίνωσή του ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει περιληπτικά πως η συμφωνία αφορά «όχι μόνο για την Ευρωζώνη και τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ αλλά ακόμα και για χώρες εκτός ΕΕ». Ενώ καταδεικνύει πως «από τεχνικής πλευράς, μπορεί να σταθεροποιηθεί και να ξεπεραστεί η οικονομική και κοινωνική κρίση σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα προτού, μεσοπρόθεσμα, δημιουργηθούν οι νέοι θεσμοί» που προτείνει με στόχο: 

Να μετατρέπεται αυτόματα οι λιμνάζων πλούτος σε καινοτόμες, βιώσιμες επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας, ιδίως στις περιφέρειες όπου υστερούν.

Να παρέχονται βασικά αγαθά στους πολίτες κάθε ευρωπαϊκής περιφέρειας που τους προστατεύουν από την αναγκαστική υπο-απασχόληση και την αναγκαστική μετανάστευση παρέχοντάς τους τα απαραίτητα ώστε να παραμείνουν ενεργοί πολίτες στις πατρίδες τους (τοπικές και εθνικές).

Να ανακατανέμονται οι αποδόσεις του κεφαλαίου και του πλούτου.

Να εκδημοκρατιστεί και εξορθολογιστεί ο σχεδιασμός της οικονομικής πολιτικής.

«Το DiEM25 δεν θέλει εξουσία. To DiEM25 θέλει να δώσει στους πολίτες της Ευρώπης την δύναμη να επανακτήσουν τον έλεγχο των δήμων τους, της πατρίδας τους, της αξιοπρέπειας, της ελπίδας, και του μέλλοντός τους. Όμως για να επανακτήσουμε όλα αυτά που απωλέσαμε πρέπει πρώτα να θέσουμε ένα κοινό σκοπό για όλους τους προοδευτικούς ευρωπαίους» καταλήγει το κείμενο του πρώην υπουργού.


σχετικα αρθρα