current views are: 5

24 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση16:52

Κυβερνητικός βουλευτής μιλάει για «λαθρομετανάστες» προκαλώντας αντιδράσεις

Κύμα αντιδράσεων και πολλά αρνητικά σχόλια για την κυβερνώσα πλειοψηφία, προκάλεσε στη Βουλή η χρήση από κυβερνητικό βουλευτή του όρου “λαθρομετανάστες”

Δημοσίευση 16:52’

Κύμα αντιδράσεων και πολλά αρνητικά σχόλια για την κυβερνώσα πλειοψηφία, προκάλεσε στη Βουλή η χρήση από κυβερνητικό βουλευτή του όρου “λαθρομετανάστες”

Κύμα αντιδράσεων και αρνητικά σχόλια για την κυβερνώσα πλειοψηφία, προκάλεσε στη Βουλή η εικόνα κυβερνητικού βουλευτή να κάνει χρήση του πλην ακροδεξιών εξαιρέσεων μη αποδεκτού όρου «λαθρομετανάστες» εντός του Κοινοβουλίου, σε επίσημη συνεδρίαση και ενώπιον αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και της επιλογής του να καταθέσει πρόταση ώστε να ληφθούν μέτρα εξαναγκασμού αμάχων στη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Συρία, να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πεδίο της σύρραξης, προκειμένου Ελλάδα και Ευρώπη να μην επιβαρύνονται από προσφυγικά κύματα!

Πρόκειται για το βουλευτή των ΑΝΕΛ Κων. Κατσίκη, για το προαναφερόμενο περιεχόμενο της τοποθέτησης του οποίου αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπήρξε καμία αντίδραση ή σχόλιο-διαμαρτυρία, είτε από τους παριστάμενους συγκυβερνώντας μ’ εκείνον βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από τους προεδρεύοντες της συνεδρίασης – επίσης στελέχη του πρώτου σε κοινοβουλευτική ισχύ κόμματος. Οι εν λόγω βουλευτές, αντιθέτως, εξέφρασαν εντόνως την «διαμαρτυρία» τους επί τοποθετήσεων βουλευτών της ΝΔ (Ντόρα Μπακογιάννη, Μιλτ.Βαρβιτσιώτη, Γ.Κουμουτσάκο) επί θεμάτων για τα οποία έχουν διαφορετικές απόψεις.

«Επιτρέψτε μου σ’ αυτό το σημείο να επισημάνω ότι ήταν και μια επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, ότι κρατήσαμε έναν πολύ μικρό πληθυσμό προσφύγων για να τον διαχειριστούμε, σε αντίθεση με τα τέσσερα εκατομμύρια μεταναστών και λαθρομεταναστών, τα οποία ήρθαν στη χώρα μας παραμένουν, ήρθαν ως νόμιμοι, ο συντηρητικός τους όμως αριθμός παράνομοι, λαθραίοι μετανάστες και παρέμειναν εδώ», είπε σε μια αποστροφή της ομιλίας του ο κ. Κατσίκης. Σημειώνεται ότι πλην του εν λόγω βουλευτή, μόνο ο Γ.Γερμενής από τη Χρυσή Αυγή έκανε επίσης χρήση του συγκεκριμένου όρου.

Τέλος, σε άλλο σημείο ήταν που ο βουλευτής των ΑΝΕΛ παρουσίασε και την ιδέα του για «αποκλεισμό από το δικαίωμα φυγής» αμάχων της Συρίας από τη χώρα τους:

«Θα μπορούσε το προσφυγικό να αντιμετωπισθεί από εκεί που άρχιζε. Δηλαδή, μέσα στην ίδια τη Συρία, όπου ναι μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος, πλην όμως, οι εμπλεκόμενες μεγάλες δυνάμεις Ρωσία, Αμερική, αλλά και η ίδια η Ευρώπη, αν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί, εάν όχι να αποκλειστούν παντελώς από το δικαίωμα της φυγής, τουλάχιστον, να περιοριστούν σημαντικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίκης σε συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, με παρόντα τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημ. Αβραμόπουλο, κατά την διάρκεια συζήτησης για το μεταναστευτικό.


σχετικα αρθρα