current views are: 6

26 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση05:49

Γαλάζια ανησυχία για κατάρρευση της ΔΕΗ

Ο κίνδυνος η ΔΕΗ, να «σκάσει» στα χέρια της κυβέρνησης φαίνεται να βαραίνει στις αναλύσεις των στελεχών της ΝΔ.

Δημοσίευση 05:49’

Ο κίνδυνος η ΔΕΗ, να «σκάσει» στα χέρια της κυβέρνησης φαίνεται να βαραίνει στις αναλύσεις των στελεχών της ΝΔ.

Ο κίνδυνος η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, η ΔΕΗ, να «σκάσει» στα χέρια της κυβέρνησης φαίνεται να βαραίνει στις αναλύσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ως μία ακόμη πτυχή της ανικανότητας των στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. 

Οι εξελίξεις στη ΔΕΗ και ευρύτερα στο χώρο της ενέργειας αποτελούν βασικό αντικείμενο στις γαλάζιες αναλύσεις και συσκέψεις ενώ η ανησυχία της Πειραιώς καταγράφηκε εμφατικά κατά την πρόσφατη παρουσία του προγράμματος της Ν.Δ. για την ενέργεια, πριν από λίγα 24ώρα. 

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για χαρακτηριστικό δείγμα της αδυναμίας της Κυβέρνησης να δώσει τις σωστές μάχες, θέτοντας τελικά σε κίνδυνο όχι μόνον την επιβίωση της επιχείρησης αλλά και αυτό καθεαυτό το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για «πρωτοφανείς» χειρισμούς καθώς παρά τη συμφωνία της κυβέρνησης για περιορισμό της ΔΕΗ στο 50% της αγοράς, ουδέν έχει γίνει για τον εκσυγχρονισμό της δομής της εταιρείας και την προσαρμογή της στα νέα δεδομένα.

Η Ν.Δ. παρουσία, όπως προειπώθηκε, το δικό της πρόγραμμα για τον χώρο της ενέργειας, προκρίνοντας τέσσερις βασικές προτεραιότητες:

α) Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ώστε να διασφαλιστούν πόροι για επενδύσεις στο δίκτυο μεταφοράς ενέργειας

β) Εξυγίανση της Δ.Ε.Η. (κίνητρα για πληρωμή λογαριασμών, παραχώρηση/πώληση λιγνιτικών μονάδων και υδροηλεκτρικών εργοστασίων, αξιοποίηση προσωπικού, συμμαχία με στρατηγικό επενδυτή)

γ) Ιδιωτικοποίηση ΔΕΣΦΑ

δ) Επανέναρξη εξερεύνησης και αξιοποίησης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. 


σχετικα αρθρα