current views are: 6

26 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση13:17

Χατζησωκράτης: Συνένοχοι στα αδιέξοδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν θα γίνουμε

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  ξεκαθάρισε με σημερινές του δηλώσεις πως δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Δημοσίευση 13:17’

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  ξεκαθάρισε με σημερινές του δηλώσεις πως δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ξεκαθάρισε με σημερινές του δηλώσεις πως δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑμια συνεργασία που όπως τόνισε δεν την θέλουν πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζησωκράτης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε σχετικά με πιθανή συνεργασία του κόμματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον ΣΥΡΙΖΑ πως: “Η πλειονότητα του στελεχικού δυναμικού τους ακούει Κεντροαριστερά και βγάζει φλύκταινες. Την ίδια ώρα που συγκυβερνούν με τους ακραία δεξιούς και εθνολαϊκιστές ΑΝΕΛ. Η όποια προσέγγισή τους με την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, μια και είναι αυτή που αποτελεί τον πιο ισχυρό πόλο στήριξης της Ελλάδας στην ΕΕ, γίνεται εκ του ασφαλούς. Θεωρούν, ή έτσι διατείνονται -πάντα προς το εσωκομματικό τους ακροατήριο- ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές κάνουν απόπειρες ανίχνευσης ενός νέου δρόμου, σε αντίθεση με τους Έλληνες ομολόγους τους, που …παραμένουν προσδεδεμένοι στο άρμα της Δεξιάς. Αστεία πράγματα”

Όσον αφορά την διαπραγμάτευση το στέλεχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέκρινε την σημερινή κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η κυρίαρχη κυβερνητική λογική των μαχών και των διαπραγματεύσεων στα «μαρμαρένια αλώνια» του Χίλτον και των Βρυξελλών δεν έχει κανένα άλλο αποτέλεσμα, πέρα από το να φορτώνει στον ελληνικό λαό επί πλέον μέτρα και να βυθίζει την οικονομία στο τέλμα και την κοινωνία σε απόγνωση.

Να θυμίσω, γιατί, με αυτά που παρακολουθούμε καθημερινά να εκτυλίσσονται, ξεχνάμε. Τον Δεκέμβριο του 2016 δεν υπήρχε στην ατζέντα καμιά αναφορά για μέτρα μετά το 2018. Ούτε για δραματική μείωση του αφορολόγητου, ούτε για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς των συνταξιούχων. Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μετά τις 20/02/17, την ώρα που το Μαξίμου, ερήμην Τσακαλώτου, πανηγύριζε το «τέλος της λιτότητας», για να συμπληρώσει πως: ” Η αντίληψη «διαπραγματεύομαι άρα υπάρχω» έχει κοντά, ή μάλλον πήλινα πόδια και δυστυχώς μεγάλο κόστος.

Η παράταση της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας με το μη κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης και επιφέρει παράταση της λιτότητας, και προκαλεί την αναβολή κάθε ιδέας ανάληψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, από τις πιο μικρές (π.χ. η αγορά ενός στοιχειώδους και αναγκαίου μηχανολογικού εξοπλισμού, μια επί πλέον πρόσληψη), έως και τις βεβαιωμένες επιλογές ξένων funds για μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα με καθοριστικές θετικές επιπτώσεις στην απασχόληση. Το «κόστος» από την δήθεν διαπραγμάτευση του 2015 ήταν το 3ο Μνημόνιο -ως μη όφειλε-, με τα επιπλέον 86 δισ., το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls. To «κόστος» από τη νέα δήθεν διαπραγμάτευση θα είναι… ένα 4ο Μνημόνιο για τo 2019 και 2020, χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε τι επιπλέον -τελικώς- θα περιέχει. Και μάλιστα… χωρίς να διαφαίνεται μια νέα χρηματοδότηση“.

 


σχετικα αρθρα