current views are: 6

27 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση09:08

Ευρωπαϊκό ΔΝΤ προτείνει η ΝΔ

Την ανάγκη για «εθνική επανεκκίνηση» επεσήμανε από το Ρέθυμνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήμερα της εθνικής εορτής

Δημοσίευση 09:08’

Την ανάγκη για «εθνική επανεκκίνηση» επεσήμανε από το Ρέθυμνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήμερα της εθνικής εορτής

Την ανάγκη για «εθνική επανεκκίνηση» επεσήμανε από το Ρέθυμνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήμερα της εθνικής εορτής, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας στην ιταλική πρωτεύουσα επιχειρούσε, σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, να στήσει άλλο ένα επικοινωνιακό σόου «δήθεν διαπραγμάτευσης» για τα εργασιακά με φόντο τη συμπλήρωση 60 ετών από τη Συνθήκη της Ρώμης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρενέβη στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», σημειώνοντας πως «ισχυρή Ευρωζώνη σημαίνει ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και μια πιο δίκαιη κοινωνικά Ευρώπη». Εξηγώντας τη θέση του για το «χρειαζόμαστε “περισσότερη” Ευρώπη», ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει: «Μετά την κρίση, όχι εύκολα, έγιναν βήματα ενίσχυσης της Ευρωζώνης. Χρειάζονται όμως και άλλα».

Στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει και μια αναφορά του προέδρου της ΝΔ στην οποία δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία: ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει, αρχικά την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης και ένα ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλισης καταθέσεων και στη συνέχεια η Ευρώπη να αποφασίσει τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο!

Στόχος είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η Ευρωζώνη να απαλλαγεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο! Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης προτείνει να εξεταστεί η δημιουργία Ευρωπαϊκού Υπουργείου Οικονομικών με ενιαίο προϋπολογισμό, ώστε όπως λέει, «να μπορεί η Ευρωζώνη να αντιμετωπίζει υφεσιακές κρίσεις που πλήττουν με τρόπο ασύμμετρο μεμονωμένα κράτη».

Η πρόταση της ΝΔ για ευρωπαϊκό ΔΝΤ έρχεται σε μια συγκυρία που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορείται από την κυβέρνηση ότι συμπλέει με το Ταμείο και η οδός Πειραιώς κατηγορεί το Μαξίμου ότι ενώ έχει ζητήσει και εγγράφως τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, για επικοινωνιακούς λόγους κυβερνητικά στελέχη μια «βγάζουν» και μία «βάζουν» το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση.


σχετικα αρθρα