current views are: 6

27 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση11:25

Κοτζιάς: Η Ελλάδα επιθυμεί περισσότερο από κάθε άλλον την επίλυση του Κυπριακού

«Η Ελλάδα επιθυμεί περισσότερο από κάθε άλλον την επίλυση του Κυπριακού», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς

Δημοσίευση 11:25’

«Η Ελλάδα επιθυμεί περισσότερο από κάθε άλλον την επίλυση του Κυπριακού», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς

«Η Ελλάδα επιθυμεί περισσότερο από κάθε άλλον την επίλυση του Κυπριακού», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη.

Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν είναι δυνατό στο πλαίσιο αυτό να δικαιώνονται οι παραβάτες του διεθνούς δικαίου και εκείνοι, που νομίζουν ότι μπορεί να έχουν δικαιώματα σε τρίτες χώρες. «Δεν θα πρέπει να ονοματίσουμε ως λύση του Κυπριακού, κάτι το οποίο θα διατηρεί αυτό, που θέλουμε να λύσουμε, δηλαδή την παράνομη κατοχή», τόνισε ο Έλληνας υπουργός. Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι οι άνθρωποι της γενιάς του, οι άνθρωποι της σημερινής κυβέρνησης, όπως κι οι Κύπριοι, «ονειρευόμαστε να αποτελέσει στοιχείο της ζωής μας ότι συμβάλαμε να λυθεί το Κυπριακό ζήτημα με δίκαιο τρόπο, με μια λειτουργική και βιώσιμη λύση».

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, είπε ότι το Κυπριακό είναι πρωτίστως πρόβλημα ασφάλειας και δεν μπορεί «το προζύμι της καταστροφής, δηλαδή οι εγγυήσεις του 1960, να αποτελέσουν το προζύμι της λύσης». Η λύση, τόνισε, δεν μπορεί να περιλαμβάνει αναχρονιστικές εγγυήσεις και ο λαός δεν θα δεχθεί τέτοια λύση.


σχετικα αρθρα