Απερίφραστη καταδίκη των προπηλακισμών πολιτικών από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, χωρίς υπεκφυγές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, ζητεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
Σε άρθρο του στην «Ημερησία του Σαββάτου», ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι «οι αθλιότητες με τις επιθέσεις, τους προπηλακισμούς, τις αντισυγκεντρώσεις, τις ''επισκέψεις'' στα σπίτια πολιτικών, τις αφίσες με απειλές κατά προσώπων, είναι απολύτως καταδικαστέες ενέργειες, παντελώς ξένες προς το δημοκρατικό κίνημα των πολιτών. Οι πράξεις αυτές έχουν αυτόνομα χαρακτηριστικά και δεν μπορούν να ερμηνεύονται και να δικαιολογούνται συμψηφιστικά με τα αίτια της κοινωνικής κρίσης».

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι «ιδιαίτερα οι δυνάμεις της αριστεράς στο σύνολό τους, που έχουν βιώσει στο παρελθόν παρόμοιες αθλιότητες, θα πρέπει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο να απορρίψουν και να βάλουν απέναντι όσους πιστεύουν ότι με τις ενέργειες αυτές κάνουν ''εξέγερση''».

Εκφράζει ακόμη την ανησυχία της Δημοκρατικής Αριστεράς για την έκταση που μπορεί να πάρουν αυτές οι συμπεριφορές, επισημαίνοντας ότι μπορεί να μεταφερθούν και σε άλλα πεδία της κοινωνικής ζωής και της καθημερινότητας και να τροφοδοτήσουν επικίνδυνους «κοινωνικούς αυτοματισμούς».

«Η σθεναρή και σαφής θέση των πολιτικών δυνάμεων, η οποία θα απορρίπτει και θα αποδοκιμάζει αυτές τις ενέργειες, ακυρώνει μέσα στην κοινωνία τις ιδεολογικές επιφάσεις που επικαλούνται εκείνοι που επιλέγουν τη βία, στο όνομα της απόκρουσης της ασκούμενης πολιτικής», καταλήγει ο κ. Κουβέλης.

πηγή: Naftemporiki.gr