current views are: 9

28 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση10:55

Νικολόπουλος: «Ναι» σε προκαταρκτική για τον Παπαντωνίου, αρκεί να μην γίνει για το… «θεαθήναι»

Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει πιθανές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου για εξοπλιστικά περιγράμματα

Δημοσίευση 10:55’

Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει πιθανές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου για εξοπλιστικά περιγράμματα

Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει πιθανές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου για εξοπλιστικά περιγράμματα του παρελθόντος, τάχθηκε στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Νίκος Νικολόπουλος συσχέτισε τις πιθανές ευθύνες του “Γιάννου Παπαντωνίου με το πολιτικό χρήμα”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατά την “περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη γνώρισε «δόξες»!”

Ειδικότερα, για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο ανεξάρτητος βουλευτής είπε: «Σύμφωνα με τους κατηγορούντες βουλευτές, υπάρχει μια πληθώρα επαρκών ενδείξεων ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη για αυτά τα εξοπλιστικά προγράμματα χρησιμοποιήθηκαν για την αποκόμιση αθέμιτων κερδών και ότι η διαχείρισή τους έγινε κατά τρόπο τέτοιο, που επιτρέπει τη διατύπωση πολλών ενστάσεων για τη φερεγγυότητά τους».

Και πρόσθεσε: «Όταν, όμως, η δικαιοσύνη καλεί τη Βουλή να αφουγκραστεί μία υπόθεση και να διερευνήσει τις ευθύνες, η Βουλή δεν έχει κανένα δικαίωμα να κλείσει τα αυτιά. Και όχι μόνο γιατί το ζητάει η δικαιοσύνη, αλλά γιατί το απαιτεί ο ελληνικός λαός, αυτός ο λαός που επί επτά χρόνια πληρώνει με το αίμα του και το αίμα των παιδιών του τα… δανεικά και αγύριστα, καθώς και τα κλεμμένα και αγύριστα!»

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος επέκρινε την μείζονα, ιδίως, αντιπολίτευση που υποστηρίζει ότι επιδιώκει η Κυβέρνηση τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για αντιπερισπασμό και ως προκάλυμμα για την καθυστέρηση της αξιολόγησης.

Επ’ αυτού υποστήριξε: «Μα είναι δυνατόν κυρίες και κύριοι συνάδελφοι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κάθε φορά το ίδιο… ποίημα; Όταν η κυβέρνηση – η κάθε κυβέρνηση – δεν καταθέτει πρόταση για εξεταστική επιτροπή μετά από δικογραφίες που έχουν φτάσει στη Βουλή, πολλοί από εδώ μέσα θα μιλήσουν για συγκάλυψη. Όταν η κυβέρνηση ζητάει Εξεταστική Επιτροπή, οι ίδιοι πάλι θα μιλήσουν για «παραπλάνηση»!

Εξάλλου, ο  ανεξάρτητος βουλευτής έθιξε στην ομιλία του το πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά στον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών και υπογράμμισε ότι:

«Παρακαλώ θερμά λοιπόν, απευθυνόμενος στην κοινή λογική όλων ή τουλάχιστον των περισσοτέρων, να σταματήσουν τέτοιου είδους «φτηνές» αντιπολιτευτικές κουβέντες. Έχουμε απέναντί μας έναν λαό που δυστυχεί και οφείλουμε σε όλες τις περιπτώσεις να του δείχνουμε πως δεν επιθυμούμε καμία συγκάλυψη.

Και στο κάτω – κάτω, να πω και αυτό: Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που πιστεύει πραγματικά ότι οι πολίτες δεν μπορούν να διαχωρίσουν τις καταστάσεις και δεν θα χρεώσουν στην κυβέρνηση, είτε την καθυστέρηση της αξιολόγησης, είτε τα νέα μέτρα που θα φέρει, εάν φέρει; Μην υποτιμάμε τόσο πολύ την κοινωνία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι… Η κυβέρνηση, είναι βέβαιο πως θα εισπράξει τα επίχειρα των αρνητικών της αποφάσεων και πρωτοβουλιών και κανένας δεν θα της χαριστεί επειδή εισηγήθηκε κάποιες εξεταστικές επιτροπές.

Και είναι μια καλή ευκαιρία σήμερα να επαναλάβουμε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη ο συγκεκριμένος νόμος να καταργηθεί. Να δεσμευτούμε σε μία συνταγματική αναθεώρηση, που μεταξύ των άλλων και πολύ σοβαρών ζητημάτων που θα θέσει, θα είναι οπωσδήποτε και το συγκεκριμένο.

Ειδικά τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν εξουσία και δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού, δεν δικαιούνται να έχουν κανενός είδους ασυλία και παραγραφή, ακόμα και… μετά θάνατον! Η αλήθεια πρέπει να λάμπει, έστω και με καθυστέρηση».

Τ


σχετικα αρθρα