current views are: 6

31 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση06:54

«Βόμβα» Μητρόπουλου: Υπάρχουν 20-25 εν ενεργεία βουλευτές που πήραν το έκτακτο βοήθημα

Την αποκάλυψη ότι μπορεί και να υπάρχουν 20-25 βουλευτές εν ενεργεία που μπορεί να πήραν το έκτακτο βοήθημα τα περασμένα Χριστούγεννα έκανε σήμερα ο πρώην αντιπρόεδρος Βουλής και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος στο ”Ακραίως” και στους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο στον ΣΚΑΪ.

Δημοσίευση 06:54’
αρθρο-newpost

Την αποκάλυψη ότι μπορεί και να υπάρχουν 20-25 βουλευτές εν ενεργεία που μπορεί να πήραν το έκτακτο βοήθημα τα περασμένα Χριστούγεννα έκανε σήμερα ο πρώην αντιπρόεδρος Βουλής και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος στο ”Ακραίως” και στους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο στον ΣΚΑΪ.

Την αποκάλυψη ότι μπορεί και να υπάρχουν 20-25 βουλευτές εν ενεργεία που μπορεί να πήραν το έκτακτο βοήθημα τα περασμένα Χριστούγεννα έκανε σήμερα ο πρώην αντιπρόεδρος Βουλής και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος στο ”Ακραίως” και στους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο στον ΣΚΑΪ.

«Σήμερα στη Βουλή θα είναι 20-25 εν ενεργεία βουλευτές που έλαβαν την έκτακτη σύνταξη», σημείωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση εάν ενδέχεται και άλλοι βουλευτές εκτός του Μάκη Μπαλαούρα να εισέπραξαν το έκτακτο βοήθημα.

«Αυτοί λοιπόν, χωρίς να φταίνε και λόγω ατέλειας νόμου μπορεί να εισέπραξαν αυτό το ποσό» πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος. 

«Μπορεί και να μην το εντόπισαν» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.. 

Όπως τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, ”είναι γνωστό ότι είναι και συνταξιούχοι και τεχνικών ειδικοτήτων και καθηγητές πανεπιστημίου. Ας κοιτάξουν τι τους έχουν πιστωθεί. Ενδέχεται να μην το έχουν καταλάβει γιατί σίγουρα θα βγουν και άλλοι που το έχουν πιστωθεί”.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε σε κάποιους, ο ίδιος ήταν αυτός που… τους έβγαλε την σύνταξη.

Αυτές οι δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής έρχονται μια μέρα μετά την δημοσιοποίηση ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έλαβαν το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, που βαφτίστηκε 13η σύνταξη, τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, του είχε μεν ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης καθώς ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας λαμβάνει τη βουλευτική αποζημίωση, πλην όμως λάμβανε ένα μικρό επίδομα –ως παράπλευρο των συντάξιμων αποδοχών επικουρικό– που η καταβολή του δεν μπορούσε να ανασταλεί.

Ετσι, το «σύστημα» που δημιουργήθηκε για να δοθεί η «13η σύνταξη» σε συνταξιούχους κάτω των 800 ευρώ, εντόπισε και το συγκεκριμένο ποσό του δικαιούχου, ο οποίος όμως κατά τα άλλα εισπράττει μηνιαίως και τα τουλάχιστον 5.135 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης.

«Δυστυχώς, το σύστημα είναι τυφλό», δήλωσε ο κ.  Μπαλαούρας, διευκρινίζοντας πως διέθεσε το μισό ποσό, ύψους περίπου 300 ευρώ, στο ταμείο αλληλεγγύης συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδας και στο απεργιακό ταμείο του συλλόγου υπαλλήλων της Τράπεζας. Παράλληλα, απέδωσε το περιστατικό στις παθογένειες του συστήματος.


σχετικα αρθρα