current views are: 3

31 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση19:01

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δ.Μακεδονίας για την ΔΕΗ- Αποχώρησε ο Σταθάκης

Σε έντονο ύφος διεξήχθη η συνεδρίαση του του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας υπό την παρουσία του του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθακη.

Δημοσίευση 19:01’

Σε έντονο ύφος διεξήχθη η συνεδρίαση του του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας υπό την παρουσία του του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθακη.

Σε έντονο ύφος διεξήχθη η συνεδρίαση του του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας υπό την παρουσία του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθακη.

Ο υπουργός δέχθηκε τα «πυρά» του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Δακής ο οποίος τον κατηγόρησε πως υπέγραψε το Φ.Ε.Κ. για την πώληση του 17% των μετοχών της Δ.Ε.Η. Ωστόσο το σχόλιο του κ. Δάκη περί «σαρδόνιου» χαμόγελου εκ μέρους του υπουργού Ενέργειας ήταν αυτό που «ξεχείλισε» το ποτήρι, με τον Γιώργο Σταθάκη να αποχωρεί από το συμβούλιο.

«Έχετε συμφωνήσει να ξεπουληθεί ένα κομμάτι της ΔΕΗ. Σας λέω ότι εμείς έχουμε διαφορετική άποψη…. Στο ΦΕΚ 25/5/16 έχετε βάλει την υπογραφή σας κ. Υπουργέ, όπου λέτε ότι η πώληση του 17% της ΔΕΗ να γίνει ενδεχομένως το 2016. Το ΦΕΚ έχει δική σας υπογραφή…. Ήρθατε εδώ να μας πείτε ότι θα ξεπουλήσετε τον τόπο μας. Κύριε Υπουργέ, ελπίζω το Σαρδόνιο χαμόγελό σας να μην σημαίνει ότι μας λέτε κακά μαντάτα με γλυκό τρόπο…  Μας μιλάτε για την καταστροφή με χαμόγελο»,  τα χαρακτηριστικά λόγια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάκης νωρίτερα έγινε για ακόμη μια φορά αποδέκτης αποδοκιμασιών, καθώς κατά την είσοδο του στο κτίριο που θα διεξαγόταν το Συνέδριο, εργαζόμενοι της ΔΕΗ τον αποδοκίμασαν με συνθήματα, ενώ για κάποια ελάχιστα η κατάσταση πήγε να ξεφύγει. Μάλιστα, λίγο πριν μπει στο εσωτερικό του κτηρίου, ο Γ.Γ. του Σωματείου Σπάρτακος, Σάκης Μάστορας, διάβασε μια μαντινάδα στον Υπουργό. 


σχετικα αρθρα