ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Μητσοτάκης βλέπει τους πολιτικούς αρχηγούς

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 2 Απριλίου 2017, 08:41 / Ανανεώθηκε 2 Απριλίου 2017, 08:41
Γιατί ο Μητσοτάκης βλέπει τους πολιτικούς αρχηγούς
Facebook Twitter Whatsapp

Στη ΝΔ βλέπουν αυτή τη στιγμή ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική «καμένης γης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη ΝΔ βλέπουν αυτή τη στιγμή ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική «καμένης γης»: Στο δημόσιο διάλογο και στην ενημέρωση, στη δικαιοσύνη και τα θεσμικά, στην οικονομία. «Όλα καταλήγουν σε ένα οργανωμένο σχέδιο ακρότητας και διχασμού, για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία και να ναρκοθετήσουν την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ», λένε από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Στην οδό Πειραιώς, όπως δηλώνουν, είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τον κ. Τσίπρα να πετύχει το σχέδιό του. «Οι εκλογές θα λειτουργήσουν ως κάθαρση», λένε και προσθέτουν «Λαός και Ιστορία δεν θα δείξουν καμία επιείκεια απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης», προαναγγέλλοντας εμμέσως και το πώς θα αντιμετωπίσουν ως κυβέρνηση τα πεπραγμένα των κ. Τσίπρα και Καμμένου.
 
Μέχρι να στηθούν οι κάλπες όμως, υπάρχει δρόμος. Προς την κατεύθυνση της πίεσης του κ. Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να στήσει ένα ισχυρό αντιπολιτευτικό μέτωπο κατά της κυβέρνησης. Το πρώτο βήμα έγινε στη συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά. Η αποχώρηση της σημερινής κυβέρνησης, συζητήθηκε ως αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει βιώσιμη λύση και έξοδος της χώρας από την κρίση. «Με αυτό συμφωνεί και η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων» τόνισαν και οι δύο το πρωί της Παρασκευής.
 
Όπως ανέφεραν πηγές από το κόμμα της κας Γεννηματά, η ίδια προσήλθε στην συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη με τη λογική της εθνικής συνεννόησης, αλλά δεν μπαίνει στη λογική των μετώπων. Σύμφωνα με συνεργάτες της, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν ζητούν εκλογές γιατί δεν μπορούν να τις επιβάλλουν. Παράλληλα όμως, διευκρίνιζαν ότι δεν πιστεύουν πως μπορεί να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.
 
Το ίδιο λένε και από τη ΝΔ: Οικουμενική κυβέρνηση 151 βουλευτών χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ πως μπορεί να σχηματιστεί; Και για αυτό απορρίπτουν το σχετικό σενάριο και επιμένουν στο αίτημα για εκλογές. «Αυτό είναι άλλωστε κάτι που το ζητούν όχι μόνο η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και όλα τα δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης», σημειώνουν.
 
Οι επόμενες συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη, είναι την Τρίτη, 4 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, με τον Επικεφαλής του Κινήματος Το Ποτάμι Σταύρο Θεοδωράκη, την Τετάρτη, στις 17:00, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ενώ η συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα θα γίνει την Πέμπτη 6 Απριλίου στις 11 το πρωί.