Ιδιαίτερα επικριτική με την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της εμφανίζεται η βουλευτής της Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου  ΝΔ με σημερινές της δηλώσεις. 

Η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει:"Η σημερινή κυβέρνηση δεν εμπνέει καμία απολύτως εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στους εταίρους μας και γι΄ αυτόν τον λόγο ζητούν παράλογα μέτρα με εξαιρετικά δυσβάσταχτο κόστος για την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Η δεύτερη αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει από πέρυσι. Η ιδεοληψία και η ανικανότητα της κυβέρνησης καθυστέρησαν το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ο λογαριασμός της καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης έχει ονοματεπώνυμο: Λογαριασμός Τσίπρα-Καμμένου".

Ερωτώμενη για συννενόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Ασημακοπούλου τονίζει: "Ο κ. Τσίπρας, αφού συνήλθε από τις «αυταπάτες του» με κόστος 80 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, συνεχίζει να εξαπατά τον ελληνικό λαό με το αφήγημα της «περήφανης διαπραγμάτευσης». Ετοιμάζονται να μειώσουν το αφορολόγητο, να ξανακόψουν τις συντάξεις, και να δεσμεύσουν τη χώρα με ένα 4ο Μνημόνιο χωρίς χρήματα. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο, τους υπουργούς και τους βουλευτές τους είναι να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Δεν υπάρχει κοινό πεδίο συνεννόησης, εκτός αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συνεννοηθούμε για το πότε θα γίνουν εκλογές".