current views are: 8

2 Απριλίου 2017
Δημοσίευση12:41

Γεννηματά: Εθνική συνεννόηση για κοινή γραμμή εξόδου από την κρίση

Την άποψή της πως πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ Φώφη Γεννηματά σε σημερινές της δηλώσεις. 

Δημοσίευση 12:41’
αρθρο-newpost

Την άποψή της πως πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ Φώφη Γεννηματά σε σημερινές της δηλώσεις. 

Την άποψή της πως πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ Φώφη Γεννηματά σε σημερινές της δηλώσεις. 

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Μακεδονία η κ. Γεννηματά τόνισε πως χρειάζεται η διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής εξόδου από την κρίση  ως αντίβαρο τις απαιτήσεις των θεσμών. 

Όπως εξηγεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «μόνο μια βιώσιμη κυβέρνηση, με ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μπορεί αξιόπιστα να το εγγυηθεί. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ το αρνούνται. Εμμένουν στη λογική της πόλωσης και του διχασμού. Μόνο μια δυνατή Δημοκρατική Συμπαράταξη, μπορεί να προωθήσει τον στόχο για εθνική συνεννόηση και εθνική γραμμή».

Για τις υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών, η ίδια θεωρεί ως βασική υπεύθυνη την κυβέρνηση, στην οποία καταλογίζει ανικανότητα και έλλειψη αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης.

Όπως τονίζει «σκηνοθετούν άλλη μια συνθηκολόγηση και διαπραγματεύονται μόνο στο εσωτερικό των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Επιτείνουν έτσι, με βαρύ κόστος, το δράμα για τον λαό και την πατρίδα. Είναι πλέον καθαρό σε όλους ότι τις επόμενες ημέρες θα επισημοποιηθεί, μια νέα επώδυνη διαπραγματευτική ήττα της Ελλάδας και θα επιβεβαιωθεί αυτό που λέμε επί δύο χρόνια: Αυτή η η κυβέρνηση δεν μπορεί».

Για το επικείμενο συνέδριο και για την κριτική που ασκείται από στελέχη τής παράταξης σχετικά με τον τρόπο εκλογής συνέδρων, η κ. Γεννηματά απαντά ότι «σε αυτό το συνέδριο- σταθμό για την ενότητα και ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής παράταξης δεν έχουν θέση ξεπερασμένες λογικές μηχανισμών και συσχετισμών», ενώ διαβεβαιώνει ότι «όλα θα γίνουν με τη σειρά τους και στην ώρα τους».

Ερωτηθείσα, τέλος, αν την ενοχλεί η συμμετοχή του πρωθυπουργού στις συνόδους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος απαντά αρνητικά, εκτιμώντας ότι «ο κ. Τσίπρας μάλλον δεν αισθάνεται καλά», διότι «δεν έχει καμία σχέση το κόμμα του και η πολιτική που εφαρμόζει με την παράδοση και τις θέσεις των Σοσιαλιστών».


σχετικα αρθρα