current views are: 6

3 Απριλίου 2017
Δημοσίευση06:21

Σκουρλέτης: Παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα η πώληση της ΔΕΗ

Εμμένει στις αρχικές θέσεις του για τη ΔΕΗ, ο Πάνος Σκουρλέτης, δηλώνοντας πως: «Αυτά που λέω για τη ΔΕΗ, τα λέω από την πρώτη ημέρα

Δημοσίευση 06:21’

Εμμένει στις αρχικές θέσεις του για τη ΔΕΗ, ο Πάνος Σκουρλέτης, δηλώνοντας πως: «Αυτά που λέω για τη ΔΕΗ, τα λέω από την πρώτη ημέρα

Εμμένει στις αρχικές θέσεις του για τη ΔΕΗ, ο Πάνος Σκουρλέτης, δηλώνοντας πως: «Αυτά που λέω για τη ΔΕΗ, τα λέω από την πρώτη ημέρα, δεν τα ανακάλυψα τώρα». Παράλληλα επεσήμανε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 πως «Είναι σε δύσκολη κατάσταση η ΔΕΗ, όχι στην κατάσταση που το λένε. Προσπαθούν να την απαξιώσουν για να πωληθεί».   

Εξηγώντας πως: «Ένα σχέδιο που προβλέπει ότι σε ένα χρόνο και κάτι μήνες θα πρέπει να έχει πωληθεί ένα ποσοστό της ΔΕΗ, είναι ένα σχέδιο εξαρχής καταδικασμένο, είναι ένα παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα»

Ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τους δανειστές ότι απαξιώνουν τη ΔΕΗ επειδή θέλουν να την ξεπουλήσουν και σημείωσε ότι πάντα επί μνημονίου υπήρχε η προσπάθεια να υποτιμηθεί η αξία της περιουσίας της και κάποιοι να κερδίσουν.

«Αγωνιζόμαστε για τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης ηλεκτρισμού», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και εξήγησε ότι οι κινήσεις στις οποίες είναι αναγκασμένη να προχωρά η κυβέρνηση γίνονται υπό καθεστώς πολιτικής ήττας, η οποία επισφραγίστηκε με την συμφωνία του καλοκαιριού του 2015.

Δήλωσε δε ότι πρέπει να διαμορφωθεί εθνικό μέτωπο μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπονομεύει αυτό το εθνικό μέτωπο.

«Σόιμπλε και ΔΝΤ μπλοκάρουν τη διαπραγμάτευση»

Ερωτηθείς σχετικά με την αξιολόγηση ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε να περιμένουμε την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ώστε να γνωρίζουμε όλες τις πτυχές, αναφέροντας ως αντίμετρα την μείωση του ΕΝΦΙΑ, την επιδότηση ενοικίου, ακόμα και το δωρεάν ρεύμα.

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε τη θέση που έχουν εκφράσει επανειλημμένως στελέχη της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι αυτή την στιγμή παρακολουθούμε την τακτική του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του ΔΝΤ να καθυστερούν την διαπραγμάτευση και να ωθούν την κατάσταση στα άκρα για να κερδίσουν όσα μπορούν.

Η καθυστέρηση δεν είναι με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, τόνισε και στο ερώτημα αν βλέπει εκλογές, απάντησε κατηγορηματικά: «Δεν εκτιμώ ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο αυτό», συμπληρώνοντας πως εκτιμά ότι «η αξιολόγηση σχετικά σύντομα θα κλείσει».

“Πυρά” κατά Στουρνάρα

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών εξαπέλυσε πυρά κατά του διοικητή τη ΤτΕ κατηγορώντας τον ότι συμπεριφέρεται περισσότερο ως πολιτικό πρόσωπο παρά ως θεσμικός παράγοντας. Χαρακτήρισε προκλητικές και υπονομευτικές τις δηλώσεις του και σημείωσε ότι «οι πάντες, εντός και εκτός χώρας, έχουν συνωμοτήσει κατά της κυβέρνησης».


σχετικα αρθρα