current views are: 11

4 Απριλίου 2017
Δημοσίευση10:37

Μητσοτάκης – Θεοδωράκης: Συμφωνία για εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, διαφωνία για εκλογές

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σταύρο Θεοδωράκη, στη Βουλή στο πλαίσιο των επαφών που κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ, με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Δημοσίευση 10:37’

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σταύρο Θεοδωράκη, στη Βουλή στο πλαίσιο των επαφών που κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ, με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σταύρο Θεοδωράκη, στη Βουλή στο πλαίσιο των επαφών που κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ, με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Εν αντιθέσει με τη συνάντηση με του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Φώφη Γεννηματά, αυτή τη φορά δεν υπήρξε ένα κοινό ανακοινωθέν αλλά διαρροές και από τις δύο πλευρές, στις οποίες εκφράζονταν τα σημεία που συμφωνούν και διαφωνούν τα δύο κόμματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, μεταξύ των δύο συζητήθηκαν, η πορεία της διαπραγμάτευσης επισημαίνοντας πως «το μεγάλο κόστος πληρώνουν ήδη οι πολίτες από την πολύμηνη καθυστέρηση».

Έγινε εκτενής αναφορά στα «σημαντικά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η ελληνική κοινωνία, αλλά και η ελληνική οικονομία».

Επίσης επισημάνθηκε «η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, που είναι συνέπεια του κλίματος αβεβαιότητας στην πραγματική οικονομία της χώρας με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Ενώ Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησαν, σύμφωνα με την Πειραιώς πως: «Είναι ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία. Ένα σχέδιο, που θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις και θα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς. Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει τολμηρές αλλαγές και στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος».

Στο τέλος της ενημέρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνεται ότι «κάθε Κόμμα διατηρεί τις απόψεις και τις προτεραιότητές του».

Ποτάμι: Πρώτα κλείσιμο της αξιολόγησης μετά εκλογές

Σύμφωνα με πηγές από το Ποτάμι κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Θεοδωράκη  «δεν έγινε καμία αναφορά σε εκλογές». Υπήρξε η κοινή εκτίμηση πως: «ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να βρει τρόπο να συμβιβαστεί με το κομματικό του ακροατήριο και να φέρει τη συμφωνία». Συμφώνησαν ότι «υπάρχει πάρτι δαπανών στην Υγεία» και όπως επεσήμανε ο Θεοδωράκης και «στους εξοπλισμούς», ενώ  εξέφρασε στον κ. Μητσοτάκη την θέση του πως οι μετακινήσεις βουλευτών σε άλλα κόμματα είναι έξω από το πλαίσιο του Ποταμιού..

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Κακή η κυβέρνηση, αλλά να κλείσει πρώτα η αξιολόγηση. Η ΝΔ είναι αξιωματική αντιπολίτευση και πρέπει να ζητάει». 


σχετικα αρθρα