ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Η Φώφη Γεννηματά καλεί τους βουλευτές μου σε αποστασία

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 5 Απριλίου 2017, 11:30 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2017, 11:38
Θεοδωράκης: Η Φώφη Γεννηματά καλεί τους βουλευτές μου σε αποστασία
Facebook Twitter Whatsapp

Για προτροπή στους βουλευτές του Ποταμιού να αποσταστήσουν και να ενταχθολυν στο κόμμα της ,κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά ο Σταύρος Θεοδωράκης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για προτροπή  στους βουλευτές του Ποταμιού να αποστατήσουν και να ενταχθούν στο κόμμα της κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του "Ποταμιού" μιλώντας στον Real κατήγγειλε πως: «Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις με την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τους βουλευτές του Ποταμιού να αποστατήσουν και να φύγουν και να πάνε στις τάξεις της».

Απαντώντας στο ερώτημα εάν κατηγορεί την κ. Γεννηματά για κινήσεις αποστασίας ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Μα προφανώς. Γιατί ξαφνιάζεστε; Όταν καλεί από μικροφώνου δημοσίως και λέει: “ελάτε εδώ να κάνουμε το μεγάλο κόμμα”, που ξανακούστηκε αυτό το πράγμα;».

Και σημείωσε: «Το να διαφοροποιηθεί ένας βουλευτής από τη γραμμή του κόμματός του είναι δικαίωμά του, Δημοκρατία έχουμε. Και προφανώς έχει και δικαίωμα να ανεξαρτητοποιηθεί. Αλλά το να έχει κάποιος εκλεγεί από ένα κόμμα και σε ένα χρόνο να λέει το κόμμα μου αυτό μίκρυνε και πάω σε ένα άλλο κόμμα, αντιλαμβάνεστε ότι είναι μία επιλογή εκτός δημοκρατικού πλαισίου. Και δεν θέλω να συνεχίσω αυτή την κουβέντα».

Για το ζήτημα της αξιολόγησης ο επικεφαλής του "Ποταμιού" τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αν δειλιάζει να έρθει στη Βουλή και να παραδώσει την εντολή.

«Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει προτεραιότητα ο τόπος είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης. Βέβαια αν η κυβέρνηση δειλιάζει να κλείσει την αξιολόγηση, δεν θέλει να την κλείσει, θεωρεί ότι μπορεί να πορεύεται έτσι, τότε θα πρέπει να έρθει στη Βουλή να παραδώσει την εντολή, γιατί αυτή η χώρα δεν αντέχει σε άλλη παράταση», είπε ο κ. Θεοδωράκης ο οποίος πρόσθεσε ότι: «στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα».