ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόμβες Γιακουμάτου

Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου 2010, 07:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βόμβες Γιακουμάτου
Facebook Twitter Whatsapp

Ο βουλευτής της Ν.Δ και πρώην υφυπουργός εργασίας, όπως οι περισσότεροι, όπου βρεθεί και όπου σταθεί μιλά –χωρίς να είναι ειδικός- για την οικονομία.

Ο βουλευτής της Ν.Δ και πρώην υφυπουργός εργασίας, όπως οι περισσότεροι, όπου βρεθεί και όπου σταθεί μιλά –χωρίς να είναι ειδικός- για την οικονομία.

Ο Γιακουμάτος επειδή κινείται στη πιάτσα, συναναστρέφεται καθημερινά με κόσμο, γνωρίζει τις ανάγκες του, καταλαβαίνει που πάει η κατάσταση είναι πεπεισμένος σε ένα: ότι χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος με καταργήσει οργανισμών αλλά και κάτι άλλο: Θα προτείνει λοιπόν στην ομιλία του στη βουλή κατά τον προϋπολογισμό , να φύγουμε από το ευρώ και να επιστρέψουμε στη δραχμή για να μπορέσουν οι πολίτες να έχουν λίγα «φραγκάκια» στη τσέπη τους.

Ο βουλευτής της Ν.Δ βλέπει αυτή την εξέλιξη ως τη μόνη δυνατότητα για να σωθεί η χώρα γιατί διαφορετικά πάμε για φούντο. Ταυτόχρονα στην πρότασή του, θα επισημάνει: χρειάζεται να καταργηθούν οργανισμοί όπως ο ΟΣΚ (που κατασκευάζει σχολεία) και αντί του οργανισμού τα σχολεία να χτίζονται από ιδιώτες μέσω Συμβάσεων παραχώρησης (ΣΔΙΤ) , αλλά και ο Οργανισμός εργατικής κατοικίας που αντί να φτιάχνει σπίτια για τους δικαιούχους να έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί με δάνειο ώστε να εξαλείφονται οι πιθανότητες αδιαφάνειας….

Όλα αυτά θα τα πει όπως λέει σε συνομιλητές του, κατά την ομιλία του στη βουλή για τον προϋπολογισμό καθώς χωρίς να είναι ειδικός, αλλά ένας άνθρωπος μέσα στη πιάτσα χρόνια ολόκληρα, βλέπει ότι είναι οι μόνοι τρόποι μέσω των οποίων μπορεί να σωθεί η χώρα από τη φτώχεια και την ύφεση.