ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση και τρόικα

Δημοσίευση 13 Φεβρουαρίου 2011, 16:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κριτική της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση και τρόικα
Facebook Twitter Whatsapp

"Πυρά" στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και στην τρόικα εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.

"Πυρά" στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και στην τρόικα εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωση, τονίζεται πως "η Αριστερή Πρωτοβουλία με ανακοινώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις  της είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχε προβλέψει (δυστυχώς) την αποτυχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τον "μονόδρομο" που επέβαλε σε βάρος του ελληνικού λαού και την άκριτη υιοθέτηση του μνημονίου ως δήθεν μοναδικής πολιτικής "για την σωτηρία της χώρας".

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις ανακοινώσεις της τρόικας για τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δισ. ευρώ και επισημαίνεται "για χάρη της ανταγωνιστικότητας απαιτούν μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων αδιαφορώντας για την ύφεση και την αύξηση της ανεργίας που θα επιφέρει. Τέλος απαίτησαν αποκρατικοποιήσεις της τάξης των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για να μειωθεί το χρέος. Τίποτα δεν θα μείνει έξω από το ξεπούλημα, εκτός από τα αρχαία όπως οι ίδιοι είπαν, για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές μας."

Στη συνέχεια, η Αριστερή Πρωτοβουλία κατηγορεί την κυβέρνηση για "λεκτικά χάδια" και "λεονταρισμούς" και προσθέτει πως "δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για καλλιέργεια αυταπατών και επικοινωνιακών διαχειρίσεων. Είναι η ώρα της ειλικρίνειας και των καθαρών απαντήσεων".

Παράλληλα, απαιτεί να δοθούν εξηγήσεις για το ποιες ακριβώς είναι οι συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση με τη τρόικα και ποιες οι αρμοδιότητες της δεύτερης στη χώρα μας.

Μάλιστα, η Αριστερή Πρωτοβουλία "καλεί για άλλη μια φορά τον Πρωθυπουργό της χώρας και Πρόεδρο του Κινήματος να αναλογιστεί τις ευθύνες του γιατί ακόμη και σήμερα εμπιστεύεται ένα προβληματικό και αποτυχημένο οικονομικό επιτελείο, που λειτουργεί όχι για το συμφέρον της χώρας αλλά πλήρως υποταγμένο στις διαταγές των υπερατλαντικών αφεντικών του".

Καταλήγοντας, υπογραμμίζεται πως "το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αντιδράσει και να ανατρέψει εν τη γενέσει τους επιλογές ξεπουλήματος της χώρας. Τα μέλη και τα στελέχη του οφείλουν να υπερασπιστούν το δημόσιο πλούτο της χώρας, το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, της παιδείας, το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Οφείλουν να υπερασπιστούν την ιστορία και τις αρχές του κινήματος ενάντια σε όσους, εμφανιζόμενοι ως πολιτικοί αλεξιπτωτιστές τα τελευταία χρόνια, είναι έτοιμοι να πουλήσουν "έναντι πινακίου φακής", τη χώρα, τα οράματα και τις ελπίδες του λαού μας".