ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός της κυβέρνησης ζητάει από όλους να σοβαρευτούν!

Δημοσίευση 9 Μαρτίου 2011, 07:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Υπουργός της κυβέρνησης ζητάει από όλους να σοβαρευτούν!
Facebook Twitter Whatsapp

Πολλές είναι οι συζητήσεις που γίνονται μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί και στις κατ´ ιδίαν συνομιλίες που διενεργούνται λέγονται όσα αποφεύγουν να πούνε δημόσια δείχνοντας έτσι την ωμή πραγματικότητα.

Πολλές είναι οι συζητήσεις που γίνονται μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί και στις κατ´ ιδίαν συνομιλίες που διενεργούνται λέγονται όσα αποφεύγουν να πούνε δημόσια δείχνοντας έτσι την ωμή πραγματικότητα.

Με δεδομένο το αδιέξοδο που υπάρχει απέναντι στην Ευρώπη, αλλά και με τον αντίκτυπο στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπουργός του κ. Παπανδρέου αναφέρει στο newpost ότι η συμπεριφορά συναδέλφων του δεν είναι σοβαρή πλέον και άγονται και φέρονται ανάλογα με το προσωπικό πολιτικό τους συμφέρον. Το ίδιο στέλεχος της κυβέρνησης, δεν κρύβει την απαισιοδοξία του για το ότι έφτασαν εδώ τα πράγματα σε οριακή κατάσταση και εμφανίζεται επικριτικός για τις επιλογές που έγιναν από το οικονομικό επιτελείο και τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης κυρίως τη ΝΔ για τη ρητορική που αναπτύσσει και τονίζει πως θα έπρεπε το μνημόνιο να είχε ψηφιστεί από ευρεία πλειοψηφία στη Bουλή τον περασμένο Μάιο και όχι με πλειοψηφία, κάνοντας τώρα τον κ. Σαμαρά να τρέχει και αυτός μαζί με τον πρωθυπουργό.

Το συγκεκριμένο στέλεχος που διακρίνεται για την ευθύτητα του, ανήκει στους πολιτικούς φίλους του κ. Παπανδρέου ενώ δεν φείδεται των απόψεων όσων σκληρών και αν είναι. Ο έντονος προβληματισμός του είναι σχετικά ότι η ώρα που έχει σημάνει είναι όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη που αν δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, τότε φοβάται όπως λέει, τα χειρότερα. Χρεοκοπία και έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Ένας άλλος υπουργός από τους κορυφαίους, που συμμετείχαν στην μαραθώνια σύσκεψη, βλέποντας το κλίμα που επικράτησε από τα όσα ειπώθηκαν από όλους τους συναδέλφους του, έλεγε ότι η συζήτηση ήταν κατώτερη των περιστάσεων που απαιτούνται καθώς αντλήθηκε σε επίπεδο σχολιασμού, μόνο η τρέχουσα συγκυρία με τη δέσμευση τους να υιοθετήσουν τη σκληρή γραμμή, αλλά ωστόσο κατά την κρίση του οι συζητήσεις που έγιναν δεν ήταν οι αναμενόμενες που βάζουν το μαχαίρι στο κόκκαλο παρά επιφανειακά εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι χωρίς να υπάρξει προβλέψει για εναλλακτικό σχέδιο. Δηλαδή σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων ποια θα είναι για τον κ. Παπανδρέου η επόμενη ημέρα.

Παράλληλα οι υπουργοί έχουν χωριστοί σε φιλολαϊκιστές και υπέρμαχους του μνημονίου με συνέπεια να υπάρχει μεταξύ τους χάσμα και όλο αυτό το χάσμα να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής. Και αυτό με τη σειρά του, να έχει συνέπειες στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών που δεν λύνονται αλλά διαιωνίζονται και να συσσωρεύονται και να πνίγουν τελικά τον κάθε πολίτη που πλήττεται από τα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί από την τρόικα.