ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πεταλωτής: Θέμα ευθύνης η συναίνεση για το Μεσοπρόθεσμο

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2011, 16:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πεταλωτής: Θέμα ευθύνης η συναίνεση για το Μεσοπρόθεσμο
Facebook Twitter Whatsapp
«Δεν ελήφθησαν αποφάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, γιατί οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα συνεχίζονται, καθώς απαιτείται βελτίωση και συμπλήρωση για μεγαλύτερη συνέπεια στην εκπλήρωση των στόχων, ενώ επισημάνθηκε η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, όταν ρωτήθηκε για τις συζητήσεις που είχε ο υπουργός των Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, στη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Δεν ελήφθησαν αποφάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, γιατί οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα συνεχίζονται, καθώς απαιτείται βελτίωση και συμπλήρωση για μεγαλύτερη συνέπεια στην εκπλήρωση των στόχων, ενώ επισημάνθηκε η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, όταν ρωτήθηκε για τις συζητήσεις που είχε ο υπουργός των Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, στη συνεδρίαση του Eurogroup. Ο Γ. Πεταλωτής αντέκρουσε όσα λέγονται για «έγγραφες απαιτήσεις συναίνεσης των κομμάτων».

«Κανένα θέμα επιβολής δεν υπάρχει από τρίτους. Είναι θέμα ευθύνης, εμείς, οι κύριες πολιτικές δυνάμεις, να αντιληφθούμε την εικόνα της χώρας και να προωθήσουμε τις λύσεις που χρειάζονται», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Κάλεσε δε την ΝΔ, να εκμεταλλευτεί τη διαδικασία στη Βουλή, όταν θα συζητείται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο - όπως είπε - θα περιλαμβάνει πλήρες σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και να δείξει εμπράκτως την συναίνεσή της, καταθέτοντας προτάσεις για την επίτευξη των στόχων της χώρας.

«Αλοίμονο αν η ΝΔ κινείται με τη λογική ότι αν δεν είναι το σχεδιο για τη χώρα στη λογική του δικού μου σχεδίου, δεν συμφωνώ», είπε ο κ. Πεταλωτής.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος πρόκειται να αναβληθεί για λίγες μέρες για να ολοκληρωθεί η επεξεργασία και να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις.

Οσο δε για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η αξιολόγηση από την Τρόικα συνεχίζεται και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι θα καταβληθεί εγκαίρως.