ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαρήγα: H συναίνεση χρειάζεται για να τσακίσουν το κίνημα

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2011, 13:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παπαρήγα: H συναίνεση χρειάζεται για να τσακίσουν το κίνημα
Facebook Twitter Whatsapp
«Όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν αυτό που λέγαμε: ότι το μνημόνιο δεν έγινε κυρίως για το χρέος και τα ελλείμματα, αλλά για να περάσουν στρατηγικά μέτρα, ιδιωτικοποιήσεων, ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και επιστροφής σε ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα», δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία από το πρωί περιοδεύει στη Θεσσαλονίκη.
«Όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν αυτό που λέγαμε: ότι το μνημόνιο δεν έγινε κυρίως για το χρέος και τα ελλείμματα, αλλά για να περάσουν στρατηγικά μέτρα, ιδιωτικοποιήσεων, ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και επιστροφής σε ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα», δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία από το πρωί περιοδεύει στη Θεσσαλονίκη. Σε ότι αφορά στη συναίνεση παρατήρησε πως «την χρειάζονται, γιατί ακριβώς πρόκειται να επέλθει νέα ισοπέδωση και χρειάζεται για να τσακίσουν το κίνημα. Πρόθυμοι υπάρχουν, απλώς θα διαλέξουν την κατάλληλη στιγμή».

Η κ. Παπαρήγα, επισκέφθηκε την επιχείρηση κουφωμάτων «Πλαίσιο» στη Σίνδο και τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ).

Οι περίπου 120 εργαζόμενοι στην εταιρία «Πλαίσιο», είναι πέντε μήνες απλήρωτοι και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Η γγ του ΚΚΕ συναντήθηκε μαζί τους, όπως και με εργαζόμενους από γειτονικά εργοστάσια, άκουσε τα προβλήματα τους και εξέφρασε συμπαράσταση στα αιτήματα.

Στα ΕΛΠΕ ενημερώθηκε για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, με αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και τάχθηκε κατά οποιασδήποτε προσπάθειας ιδιωτικοποίησής τους.

Και στις δύο περιπτώσεις η κ. Παπαρήγα μίλησε στους εργαζόμενους, τους κάλεσε να συμμετέχουν στον αγώνα κατά της κυβερνητικής πολιτικής που, όπως είπε, ευθύνεται για τα προβλήματα τους και τόνισε πως «τα χειρότερα έρχονται».

Το μεσημέρι, η γγ του ΚΚΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου και στις 7.30 το απόγευμα θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.