ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να συμφωνήσουμε στο καλύτερο δυνατό για τη χώρα»

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2011, 13:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Να συμφωνήσουμε στο καλύτερο δυνατό για τη χώρα»
Facebook Twitter Whatsapp
«Εάν θέλουμε να κάνουμε μια μείζονα προσπάθεια, που θα είναι μια προσπάθεια πενταετίας για να μπορέσει να βγει αυτή η χώρα από την κρίση, θα πρέπει ο καθένας από εμάς να βάλει κάτω το μυαλό του, τις προτάσεις του και να συμφωνήσουμε στο καλύτερο δυνατό για τη χώρα.
«Εάν θέλουμε να κάνουμε μια μείζονα προσπάθεια, που θα είναι μια προσπάθεια πενταετίας για να μπορέσει να βγει αυτή η χώρα από την κρίση, θα πρέπει ο καθένας από εμάς να βάλει κάτω το μυαλό του, τις προτάσεις του και να συμφωνήσουμε στο καλύτερο δυνατό για τη χώρα. Μια ενωμένη Ελλάδα, η οποία έχει μία άποψη και μία φωνή, είναι μια δυνατή Ελλάδα», είπε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, Ντόρα Μπακογιάννη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία λέγοντας: «πρέπει να φωνάξει τον κ. Σαμαρά και να του πει, αυτά είναι τα νούμερα, συμφωνούμε σε αυτό, δεν μπορέσαμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Επίσης, είναι πασιφανές, δεν προχώρησαν οι μεταρρυθμίσεις. Ορθώς, γίνεται η κριτική στη κυβέρνηση, ορθότατα. Είναι μια κυβέρνηση η οποία έχει χάσει κάθε μεταρρυθμιστική τόλμη. Αν η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει αυτό το σχέδιο, τότε ένας λόγος παραπάνω να σηκωθεί να φύγει. Απλά είναι τα πράγματα, αν όμως δε γίνουν αυτά που σας λέω, τότε η Ελλάδα σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα φθάσει σε αδιέξοδο, απόλυτο αδιέξοδο. Και τότε θα γκρεμίσει το κομματικό της σύστημα, αλλά η επόμενη μέρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε τη ΝΔ για «διγλωσσία η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «δηλαδή ακολουθεί μία διγλωσσία στο δημόσιο πολιτικό της λόγο και σε ενδεχόμενο ψηφοφορίας στη Βουλή ή στον τρόπο με τον οποίον ψηφίζει στη Βουλή, ψηφίζοντας ορισμένα θετικά και καταψηφίζοντας ορισμένα τα οποία έχουν πολιτικό κόστος. Δε γίνεται έτσι. Ο κόσμος θέλει καθαρές κουβέντες».