ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρνείται να καταθέσει στην Προανακριτική για τα υποβρύχια

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2011, 15:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αρνείται να καταθέσει στην Προανακριτική για τα υποβρύχια
Facebook Twitter Whatsapp
 Επιστολή, με την οποία δικαιολογεί την άρνηση του να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, επικαλούμενος την ιδιότητα του κατηγορουμένου, απέστειλε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Σωτήρης Εμμανουήλ.
 Επιστολή, με την οποία δικαιολογεί την άρνηση του να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, επικαλούμενος την ιδιότητα του κατηγορουμένου, απέστειλε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Σωτήρης Εμμανουήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή του ο κ. Εμμανουήλ αναφέρει ότι φοβάται «να μην παραβιαστεί το δικαίωμα του στη σιωπή».

 Εξάλλου, αναβλήθηκε για την προσεχή Τρίτη η προγραμματισμένη για σήμερα παρουσία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αβατάγγελου στην Προανακριτική Επιτροπή. Με επιστολή του ο κ. Αβατάγγελος προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Μάρκο Μπόλαρη ανέφερε ότι, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων στο εξωτερικό, έμαθε καθυστερημένα για την κλήτευση του και ζήτησε να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα.

 Στην Προανακριτική Επιτροπή, που υπενθυμίζεται ότι οι συνεδριάσεις της είναι "κλειστές", προσήλθε σήμερα ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς, η κατάθεση του οποίου εστιάστηκε στα αντισταθμιστικά ωφελήματα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αλατζάς, απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις μελών της Επιτροπής σχετικά με την εμπλοκή του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται σε όλες τις κατευθύνσεις, τότε θα μπορέσουμε να έχουμε και μια απάντηση για το αν ο πρώην υπουργός Άμυνας διέπραξε αξιόποινη πράξη».

 Ακόμα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι θα ήταν χρήσιμο να ερευνηθεί όλη η διαδρομή του χρήματος για την εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, σημειώνοντας ότι «ο τρόπος υλοποίησης των συμβάσεων τους εγείρει ερωτηματικά».

 «Αν συντάσσονταν πλήρεις ετήσιες αναφορές για την πρόοδο κάθε έργου όπως προβλέπεται ρητά στο άρθρο 15 των κατευθυντηρίων οδηγιών για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, ενδεχομένως να μην υπήρχαν ανεξήγητες και περίεργες καταστάσεις», φέρεται να κατέθεσε ο δημοσιογράφος.

 Όπως ανέφερε, από έρευνα του ΣΔΟΕ προκύπτει να έχουν πιστωθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προγράμματα αντισταθμιστικών ωφελημάτων, για τα οποία δεν υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά.

 «Υπάρχουν χρηματικά ποσά που παραπέμπουν σε υπερτιμολογήσεις, ανεκτέλεστα πλην όμως πιστοποιημένα προγράμματα με τη σφραγίδα του Υπουργείου Άμυνας αλλά και αναντιστοιχία εγγράφων από τους κατά περίπτωση εμπλεκομένους. Άλλα στοιχεία αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και άλλα δίνουν στο ΣΔΟΕ οι εταιρίες που εμφανίζονται να εκτελούν τα αντισταθμιστικά ωφελήματα», φέρεται να είπε ο δημοσιογράφος.