ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπεγλίτης: Αναγκαία η εθνική συνεννόηση

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2011, 14:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μπεγλίτης: Αναγκαία η εθνική συνεννόηση
Facebook Twitter Whatsapp
Tην ανάγκη για εθνική συνεννόηση επισήμανε σήμερα από τα Χανιά, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ιστορική Μάχη της Κρήτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.
Tην ανάγκη για εθνική συνεννόηση επισήμανε σήμερα από τα Χανιά, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ιστορική Μάχη της Κρήτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης. Μετά την επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως πιστεύει «ότι τελικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης θα ανταποκριθούν στην έκκληση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να ορίσουμε το κοινό πεδίο της συλλογικής μας προσπάθειας για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα. Δεν ζητούμε από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης συνευθύνη ή συνενοχή, ούτε επιδιώκουμε τον εγκλωβισμό τους σε μία προσπάθεια να διώξουμε από πάνω μας την κυβερνητική ευθύνη. Το αντίθετο. Επιδιώκουμε όλοι μαζί να μπορέσουμε να ορίσουμε το αυτονόητο, δηλαδή την κοινή προσπάθεια να λύσουμε προβλήματα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δέκα μέρες του Μαΐου του 1941 επιβεβαίωσαν ότι ο ελληνικός λαός, ο κρητικός λαός, όταν βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο, ουσιαστικά ενωμένοι επαναβεβαιώνουν τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού, επαναβεβαιώνουν με τον ηρωισμό και την ανδρεία τους τις αξίες της ελευθερίας της Δημοκρατίας, της εθνικής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Στις εκδηλώσεις για τη μάχη της Κρήτης, που κορυφώνονται το απόγευμα, το «παρών» δίνουν ο δούκας του Κρόστερ, ο υπουργός Άμυνας της Νέας Ζηλανδίας, ο υπουργός Βετεράνων της Αυστραλίας και άλλοι πολλοί επίσημοι.