ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2011, 16:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παυλόπουλος: Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο
Facebook Twitter Whatsapp
Tην άποψη πως η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Α΄Αθηνών κ. Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον Ρ/Σ «ΡΑΔΙΟ 9».
Tην άποψη πως η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Α΄Αθηνών κ. Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον Ρ/Σ «ΡΑΔΙΟ 9».
Αναλυτικότερα, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε πως «το πρώτο εξάμηνο του 2009 χάθηκε, με τεράστια ευθύνη του κ. Γ. Παπανδρέου -και, εν μέρει, των ΜΜΕ- η μεγάλη ευκαιρία της συναίνεσης, σε πολύ πιο ήπια από τα σημερινά αλλά και πολύ πιο αποτελεσματικά μέτρα, για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και τούτο διότι απορρίφθηκε, άκριτα και ανεύθυνα, η έκκληση του τότε Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή για εθνική συστράτευση, με στόχο την έγκαιρη αντιμετώπιση της επερχόμενης οικονομικής κρίσης, η οποία αν επιτυγχανόταν η συναίνεση δεν θα είχε βεβαίως την σημερινή τραγική έκβαση, στην οποία δυστυχώς φθάσαμε λόγω της πολιτικής της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.»
  
Αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε πως «τήρησε πάντα υπεύθυνη και εθνική στάση. Σ’ αντίθεση με τη στείρα, αρνητική και αναποτελεσματική τακτική του κ. Γ. Παπανδρέου, έδωσε ευρεία συναίνεση –φαίνεται από το πόσους νόμους έχει ψηφίσει ως τώρα η ΝΔ στη Βουλή- σε μέτρα που έβαιναν, έστω και στοιχειωδώς, προς τη σωστή κατεύθυνση. Με το ίδιο όμως αίσθημα εθνικής ευθύνης αντιτάχθηκε σε μέτρα που οδηγούσαν την οικονομία και τον Τόπο στην καταστροφή».
  
«Το ίδιο θα πράξει, πάντα με γνώμονα το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον, και σήμερα ο κ. Α. Σαμαράς. Θα στηρίξει όσα μέτρα βαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση –π.χ. ιδιωτικοποιήσεις, όταν βεβαίως αυτές γίνουν με όρους διαφάνειας, νομιμότητας και αποτελεσματικότητας- αλλά θα τονίσει το αδιέξοδο άλλων μέτρων –π.χ. υπερφορολόγιση- τα οποία είναι φανερό πως αποδυναμώνουν έτι περαιτέρω την ήδη βαρύτατα κλονισμένη Οικονομία μας. Ιδίως θα στηρίξει μέτρα τα οποία εντάσσονται στην ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση που έκανε ο κ. Α. Σαμαράς στο Ζάππειο ΙΙ», συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος.
  
Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και επεσήμανε πως «πολιτεύεται με μόνο γνώμονα το συμφέρον του Τόπου, όπως το έκανε πάντοτε. Υπηρετεί με συνέπεια και ανιδιοτέλεια την Παράταξη και στηρίζει στο ακέραιο και την πολιτική στάση και τις πολιτικές πρωτοβουλίες του κ. Α. Σαμαρά».