ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μήνυμα τιμής και επιμονής» Σαμαρά από την Κρήτη

Δημοσίευση 31 Μαΐου 2011, 11:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Μήνυμα τιμής και επιμονής» Σαμαρά από την Κρήτη
Facebook Twitter Whatsapp
«Πιστεύω, ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε σήμερα, από την Κρήτη των μεγάλων και ηρωικών αγώνων πρέπει να στείλουμε το μήνυμα τιμής ότι και κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, εφόσον υπάρχει σχέδιο, εφόσον υπάρχει πίστη και εφόσον υπάρχει επιμονή κι εμείς θα τα καταφέρουμε».
«Πιστεύω, ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε σήμερα, από την Κρήτη των μεγάλων και ηρωικών αγώνων πρέπει να στείλουμε το μήνυμα τιμής ότι και κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, εφόσον υπάρχει σχέδιο, εφόσον υπάρχει πίστη και εφόσον υπάρχει επιμονή κι εμείς θα τα καταφέρουμε». Αυτό δήλωσε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στους τάφους των Βενιζέλων, στο Ακρωτήρι Χανίων, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, όπου συνοδεύεται από τον αντιπρόδρο της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλων και αναφερόμενος στον Ελευθέριο Βενιζέλο επεσήμανε ότι δίδαξε σε όλο τον κόσμο την τέχνη της διαπραγμάτευσης.

«Είμαστε εδώ σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς ένα από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηγέτες, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος κατόρθωσε να συνδυάσει το μεγάλο όραμα με τον καθαρό ρεαλισμό στην τέχνη της διπλωματίας. Ο οποίος κατάφερε κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες να διδάξει σε ολόκληρο τον κόσμο την τέχνη της διαπραγμάτευσης».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον real.gr, ιερέας του κοιμητηρίου του είπε: «Την επόμενη φορά θα έρθεις ως Πρωθυπουργός».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τους τάφους των Βενιζέλων επισκέφθηκε το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα, που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο, καθώς και την έδρα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επόμενος σταθμός του ήταν το δημαρχείο Χανίων, όπου ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης τον ενημέρωσε για θέματα που αφορούν την λειτουργία του νέου "Καλλικρατικού" δήμου αλλά και για τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για ενίσχυση του τουρισμού στα Χανιά μέσω της κρουαζιέρας.

«Ο Καλλικράτης έχει τα τεράστια προβλήματά του, τα είπαμε και με τον δήμαρχο. Για παράδειγμα, το ζήτημα με τον Καλλικράτη στα λιμάνια και ορθά κατά την άποψή μου πράττει ο δήμαρχος σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο. Από κει και πέρα είναι ένας παλιός συνάδελφος στην Βουλή, είπαμε και τα πολιτικά και τα δημοτικά, μιλήσαμε για τα γενικότερα προβλήματα του δήμου, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι δήμοι σήμερα λόγω της οικονομικής στενότητας. Αλλά, πρέπει να είναι κανείς αισιόδοξος, να βάζει μπροστά πλάνα, σχέδια και από τέτοια νομίζω ότι στα Χανιά υπάρχουν πολλά και θα πρέπει να γίνουν. Εύχομαι στον δήμαρχο και στην δημοτική αρχή κάθε επιτυχία γιατί ο κόσμος θέλει να έχει αισιοδοξία σήμερα. Να φύγουμε από την κατάθλιψη», δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων.


Ο πρόεδρος της ΝΔ, το απόγευμα θα πάρει μέρος σε σύσκεψη στο Τεχνικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Σαμαράς συνοδεύεται εκτός από τον κ. Αβραμόπουλο, από τον εκπρόσωπο τύπου Γιάννη Μιχελάκη και τους βουλευτές Μανώλη Κεφαλογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Γιάννη Πλακιωτάκη.