ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς... γνωμοδότηση η συνάντηση Καρατζαφέρη-Βενιζέλου

Δημοσίευση 1 Ιουνίου 2011, 11:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χωρίς... γνωμοδότηση η συνάντηση Καρατζαφέρη-Βενιζέλου
Facebook Twitter Whatsapp
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ευαγγέλου Βενιζέλου με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ.
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ευαγγέλου Βενιζέλου με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ. Ο υπουργός Άμυνας εξερχόμενος από το γραφειο του κ.Καρατζαφέρη, είπε στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν εάν συζήτησαν την πρόταση του για απόσυρση των βουλευτών του ΛΑΟΣ από τη Βουλή:

«Ανταλλάξαμε και πέντε απόψεις  για την γενική πολιτική κατάσταση. Τον επισκέφτηκα ως υπουργός, όχι ως συνταγματολόγος. Είναι δυνατόν να βρεθούν δύο πολιτικοί και να μην συζητήσουν την επικαιρότητα; Κοινό μέλημα όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι να προστατεύσουν το κύρος των κοινοβουλευτικών θεσμών.
Ας περιμένουμε θεσμικά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είπε κάτι συγκεκριμένο μία ιδέα είπε».

Η συνάντηση προκάλεσε εξαρχής πολλά ερωτήματα καθώς νωρίτερα και στον απόηχο των πρωινών του δηλώσεων περί αποχώρησης του ΛΑ.Ο.Σ από τη Βουλή, σε ερώτηση δημοσιογράφων για το τι προτίθεται να πράξει, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε: «Αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται είναι ένας συνταγματολόγος».

Στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων έχει βρεθεί σήμερα η δήλωση του κ. Καρατζαφέρη να υποβάλλουν την παραίτησή τους οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ από το βουλευτικό αξίωμα για να προκληθούν εκλογές ή σε ένα άλλο σενάριο να απέχουν από τις εργασίες της Βουλής οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ σε μία ιδιότυπη «λευκή απεργία».

Συνάντηση είχε σήμερα ο κ. Καρατζαφέρης και με τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Πετσάλνικο.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος της Βουλής για τη συνάντηση, απάντησε ότι «η συζήτηση εστιάστηκε στο πότε θα γίνει μία προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που έχει ζητήσει ο κ. Καρατζαφέρης.» Σχετικά με τα περί αποχώρησης του ΛΑ.Ο.Σ από τη Βουλή, ο κ. Πετσάλνικος περιορίστηκε στην απάντηση «Ρωτήστε τον κ. Καρατζαφέρη για αυτό».

Μάλιστα, αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ επιδίωξε να συναντηθεί με τον κ. Παπούλια, ο οποίος ωστόσο βρίσκεται εκτός Αθηνών και η συνάντηση θα οριστεί με την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί όταν με δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, γνωστοποίησε ότι σκέπτεται πολύ σοβαρά να αποσύρει το κόμμα από τη Βουλή, «να παραιτηθούμε όλοι για να ξεκινήσει η διαδικασία».

Επισήμανε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα έχει ως στόχο να λειτουργήσει «ως χαστούκι σε ένα λιποθυμισμένο σύστημα, όπου, δυστυχώς, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση περί άλλων τυρβάζουν, σε μια στιγμή κρίσης και όταν ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών, είναι εντός. Να καταλάβουν ότι το πράγμα δεν πάει άλλο».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ότι αυτός ο Ιούνιος θα είναι ο πιο δύσκολος Ιούνιος των τελευταίων δεκαετιών, και υποστήριξε ότι κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

«Κάποιοι έχουν ακόμη την πολυτέλεια των διαφωνιών, "γιατί να πάμε όλοι μέσα και να δούμε αν μπορούμε να σώσουμε το πολιτικό σύστημα, αν μπορούμε να σώσουμε την κοινωνία, αν εν τέλει έχουμε περιθώριο να σώσουμε την Ελλάδα;". Επειδή όλα αυτά είναι ρευστά και επειδή όλα αυτά τυραννούν, ταλανίζουν καθημερινώς το μυαλό μου, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αποσύρω τον ΛΑ.Ο.Σ. από την Βουλή», είπε.

Έκανε λόγο, τέλος, για απραξία της κυβέρνησης, και υποστήριξε ότι βλέπει «έναν πρωθυπουργό, ο οποίος τα έχει χάσει» και «μια αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία φοβάται να μπει μέσα στο παιχνίδι να σώσει την πατρίδα» και «μια Αριστερά, η οποία είναι στον κόσμο της και ποντάρει ενδεχομένως στο χάος. Αυτό με φοβίζει».

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το αν θα υλοποιήσει τη δήλωσή του, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε σε τίποτα.